Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία στη Φαιά Πέτρα από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, 20 Απριλίου 2023

Στην ενορία της Φαιάς Πέτρας ανέβηκε χθες 20 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος για να τελέσει την Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία της οποίας προεξήρχε από το πρωί.

Στο τέλος, ομίλησε επίκαιρα στους ευλαβέστατους κατοίκους για την υποδειγματική καθαριότητα του Ιερού Ναού με την φροντίδα του Ιερέως και των κυρίων της ενορίας με προεξάρχουσα την καλή πρεσβυτέρα Μαρία για την καθαρότητα των χώρων που ζούμε των ψυχών και των σωμάτων μας κατά το της Αναστάσεως «ΚΑΘΑΡΘΩΜΕΝ ΤΑΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΨΩΜΕΘΑ ΤΟ ΑΠΡΟΣΙΤΩ ΦΩΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΘΑΡΙΣΩΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΛΥΣΜΟΥ ΣΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» του ι. Αποστόλου. Διένειμε το αντίδωρο και το κόκκινο αυγό.

Στη συνέχεια όλοι μετέβησαν 5 χιλιόμετρα πιο ψηλά στις κατάφυτες χαράδρες όπου οι πηγές των νερών που αρδεύουν όλο το χωριό και εκεί κατά παλαιότατη παράδοση ευλόγησε τα πλούσια νερά αφού προηγουμένως όλοι οι νεαροί του χωριού πεζή έφεραν τις ιερές εικόνες, τον Εσταυρωμένο και τα λυπηρά,και τα τοποθέτησαν μέσα στην κεντρική πηγή για διαρκή ευλογία.

Οι μεγαλύτεροι στη συνέχεια ετοίμασαν πλούσια ψητά εδέσματα και οι κυρίες ακόμα πιο πλούσια φιλοξενία.














Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος