Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Σωτήρης Αβράμης: δεν υφίσταται χώρος κατάλληλος που να αποκαλείται μουσείο και να είναι μουσείο...

Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια το Σιδηρόκαστρο αναδείχθηκε εξόχως  την Μεγάλη Παρασκευή,  μετά την ανακοίνωση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  κ.κ. Μακαρίου που αφορά στην παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ! 
Είναι γεγονός ότι η έδρα του Δήμου μας δεν έχει μια αίθουσα να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση σε κατάλληλες συνθήκες !
Είναι αλήθεια ότι οι σύλλογοι στοιβάζονται προς στέγαση σε ακατάλληλες αίθουσες και χώρους που ταιριάζουν με αυτό που αποκαλούμε πολιτισμό !
Είναι αλήθεια ότι οι χορευτικές πρόβες γίνονται σε αποθήκες και πρώην καταστήματα χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό !
Είναι αλήθεια ότι η θεατρική μας ομάδα κάνει τις πρόβες της σε αίθουσα άσχετη,  καυτή το καλοκαίρι και παγωμένη τον χειμώνα !
Είναι αλήθεια ότι δεν υφίσταται χώρος κατάλληλος που να αποκαλείται μουσείο και να είναι μουσείο για να μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των ευρημάτων της περιοχής και να τα αναδείξει σε όλο τους το μέγεθος ! 
Χρόνια τώρα διαπιστώνοντας αυτό το πρόβλημα,  διατυπώσαμε στην πρώτη μας ήδη  παρουσίαση την ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου χώρου !!!  Μια πρόταση που ξεπερνάει τα όρια της λέσχης που αποτελεί μια προσωρινή λύση !   Άλλωστε για όσους γνωρίζουν πάντα σε τέτοιου είδους παραχωρήσεις τροχοπέδη αποτελούσε το ιδιοκτησιακό !!!  Για το ίδιο λόγο, του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, έχουν χαθεί σειρά χρηματοδοτήσεων από διάφορα προγράμματα !!!
Η πρόταση μας αποτελεί «κόψιμο αυτού του γόρδιου δεσμού»  με οριστική και ολοκληρωμένη λύση μια για πάντα !  Μια λύση που θα συγκεντρώνει όλες τις παραπάνω δραστηριότητες σε έναν χώρο αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων αυτού του εγχειρήματος !!!
Η πρόταση μας αποτελεί ένα από τα δύο εμβληματικά έργα που προτείναμε για την Σιντική για να μπορέσει επιτέλους ο Δήμος Σιντικής να μιλά με αξιοπρέπεια για τον πολιτισμό !  Είναι μια πρόταση που αποδίδει τον δέοντα σεβασμό στον πολιτισμό και την παράδοση !!! 
Αβράμης Σωτήρης 
Υπ. Δήμαρχος Σιντικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου