Βουβαλίσια μπριζόλα Κερκίνης στα κάρβουνα

Υλικά
Μια βουβαλίσια μπριζόλα 
1 φλ.κ. γεμάτο με αλάτι χοντρό
3 κλαράκια ή 3 κ.γλ. φρέσκα αρωματικά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε 1 κλαράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από 1 κλαράκι ρίγανη και 1 λεμονοθύμαρο. Εναλλακτικά, μετά το ψήσιμο μπορούμε να βάλουμε 1 κ.γλ. ξερό δεντρολίβανο ή ξερό θυμάρι ή κόλιανδρο.
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βγάζουμε την μπριζόλα από το ψυγείο, μισή τουλάχιστον ώρα πριν από το ψήσιμο. Αλείφουμε την μια πλευρά της με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε, την ίδια πλευρά, με χοντρό αλάτι και φρέσκα αρωματικά. Πιέζουμε ελαφρά το αλάτι να κολλήσει στο κρέας.

Όταν τα κάρβουνα ασπρίζουν- που σημαίνει ότι είναι έτοιμα- , βάζουμε την μπριζόλα στη σχάρα από την πλευρά που δεν έχει αλάτι.

Μετά από 3-4 λεπτά την γυρίζουμε από την πλευρά του αλατιού. Ψήνουμε αρκετά (περίπου 8-10) λεπτά.

Από εδώ και πέρα, την γυρίζουμε συχνά. Δεν τρυπάμε με πιρούνι το κρέας (για να μην χάσει τους ζωμούς του), χρησιμοποιούμε λαβίδα. Δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά μέρη.

Όταν είναι έτοιμη (ο χρόνος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πάχος του κρέατος, τον αέρα, το είδος και την ένταση της φωτιάς κλπ), αποσύρουμε την μπριζόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε το κρέας στη σχάρα για να φύγει το χοντρό αλάτι.

Όταν «ξεκουραστεί» η μπριζόλα, μετά από 5 τουλάχιστον λεπτά, με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κόκαλο και κόβουμε το ψαχνό σε λωρίδες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος