Στο G club το 2012


Να χαμογελάς, σε ομορφαίνει!
«Ποτέ δεν θα μάθουμε πόσο καλό μπορεί να μας κάνει ένα απλό χαμόγελο», είχε πει κάποτε η Μητέρα Τερέζα.
Κι αυτό γιατί συνήθως ξεχνάμε να χαμογελάσουμε στη ζωή μας, ακόμα κι όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν – ή καλύτερα, το επιβάλλουν.  Γιατί μας «παίρνει η μπάλα»  της καθημερινότητας  και ξεχνάμε να χαλαρώσουμε και ν’ αφεθούμε ελεύθεροι για ν’ απολαύσουμε τις όμορφες στιγμές που πιστέψτε με,  έχει η κάθε μέρα όλων μας έστω και ελάχιστες! Εκτιμήστε τες!

Για σκεφτείτε: Πόσες φορές δε σας έφτιαξε τη διάθεση, ακόμη κι ολόκληρη τη μέρα; η  θέα ενός  χαμογελαστού προσώπου το πρωί;

Για μένα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ αυτό! Να συναντάς χαμογελαστούς και θετικούς ανθρώπους που θα σου πουν την «καλημέρα»  τους και ναι με το χαμόγελό τους, θα συμβάλλουν ώστε να είναι καλή ή να γίνει ακόμη καλύτερη!

Ο χαμογελαστός ο άνθρωπος εκπέμπει θετική ενέργεια και τη μεταδίδει στους γύρω του! Αυτό είναι το μεγάλο του «όπλο» στον καθημερινό αγώνα της ζωής!

Εξάλλου έρευνες έχουν αποδείξει ότι είμαστε «φτιαγμένοι» για να ελκόμαστε από ανθρώπους που χαμογελάνε! Κάθε φορά που «παίρνουμε» ένα χαμόγελο αντλούμε θετική ενέργεια κι αντίστροφα!
Όταν χαμογελάμε, ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδορφίνες, οι οποίες μας φτιάχνουν τη διάθεση και δημιουργούν ευφορία.

Το χαμόγελο εμπνέει εμπιστοσύνη,  και είναι το καλύτερο «εισιτήριο» για πιο αποτελεσματικές συνεργασίες και διαπροσωπικές σχέσεις.
Βάσει επιστημονικής έρευνας, όσοι χαμογελούν κατά τη διάρκεια της μέρας τους, είναι πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί στη δουλειά τους!
Ένα χαμόγελο μειώνει τις «αποστάσεις» μεταξύ των ανθρώπων και ανοίγει δρόμο για σημαντικές κατακτήσεις σε όλους τους τομείς!  Γιατί, αλήθεια πόσο εύκολα μπορεί κανείς να «αμυνθεί» σε ένα αφοπλιστικό χαμόγελο;
Όταν χαμογελάμε «φαινόμαστε» -και είμαστε επί της ουσίας-  πιο σίγουροι, εμπνέουμε ενδιαφέρον, εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Κι αλήθεια; Θα έχετε προσέξει ότι όταν κάποιος σας χαμογελά δύσκολα δεν ανταποκρίνεστε κι εσείς μ’  ένα χαμόγελο! Γιατί πολύ απλά το χαμόγελο είναι μεταδοτικό! Και εκτός των άλλων, δεν αγοράζεται, δε πουλιέται, δεν απαιτείται!

Απλά χαρίζεται κι ομορφαίνει τους ανθρώπους!

Την επόμενη φορά που θα είστε κατσούφηδες… θυμηθείτε όλα τα παραπάνω και χαμογελάστε! Γιατί σας «πάει» περισσότερο!!

Τα  παιδιά γελάνε κατά μέσο όρο 400 φορές την ημέρα, ενώ ένας ενήλικας 15 φορές την ημέρα.  Κάπου χάσαμε 385 χαμόγελα. Ας ψάξουμε να βρούμε που...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος