Green πεζοπορία στην ανθισμένη κοιλάδα του Κρουσοβίτη! Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Μία Κυριακάτικη εκδρομή πεζοπορικής περιπέτειας, αλλά και μία εμπειρία αναζωογόνησης στον Κρουσοβίτη ποταμό Σερρών! Πεζοπορούμε στην κοίτη του ρέματος και ανακαλύπτουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου την εύφορη και ανθισμένη κοιλάδα με τα άφθονα τρεχούμενα νερά! Μας περιμένουν στενά περάσματα και εντυπωσιακά ξέφωτα του πλούσιου παρόχθιου δάσους, σε μία ακόμη εξόρμηση με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα τις Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: 

Πεζοπορία στο καταπράσινο φαράγγι του Κρουσοβίτη μέσα σε πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με κρυστάλλινα νερά και αιωνόβια πλατάνια!

Μία σύντομη στάση στον καταρράκτη των «Ζεστών Νερών», που πέφτει από ύψος 15 μέτρων!

Ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό στις Σέρρες!

Κοιλάδα Κρουσοβίτη

Γνωστή και ως τα «Τέμπη» των Σερρών!


Ο Κρουσοβίτης είναι παραπόταμος του Στρυμώνα, που κατέρχεται ορμητικά από τον Λαϊλιά προς το Σιδηρόκαστρο. Στο διάβα του διαμορφώνει ένα μαγευτικό τοπίο με άφθονα τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση από πλατάνια, σημύδες, οστριές και λεύκες! Εμείς θα επισκεφτούμε το πιο όμορφο κομμάτι του σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που διακοσμείται από πέτρινα τοξωτά γεφύρια βγαλμένα από μια άλλη εποχή!


Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.

Μία εντυπωσιακή πεζοπορική ημέρα με πολλές εκπλήξεις στη μαγική κοιλάδα!

Πρώτη μας στάση ο καταρράκτης των «Ζεστών Νερών», που πέφτει από ύψος 15 μέτρων! Εκεί ακριβώς που τα νερά του Κρουσοβίτη χάνονται μέσα στη γη, για να ακολουθήσουν έπειτα μια υπόγεια διαδρομή 135 μέτρων μέσω ενός σπηλαίου με πλούσιο σπηλαιοδιάκοσμο!

Στη συνέχεια ακολουθεί μία πανέμορφη περιπατητική διαδρομή πλάι στον ποταμό Κρουσοβίτη κατά μήκος της βραχώδους κοίτης, την οποία τέμνουν πέντε πέτρινα γεφύρια, απομεινάρια πολλών χρόνων, κατασκευασμένα επί τουρκοκρατίας από Ηπειρώτες μαστόρους!

Μία διαδρομή χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές, που απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση. Ωστόσο χρειάζεται την προσοχή μας, καθώς το έδαφος δίπλα στο ποτάμι μπορεί να γίνει αρκετά ολισθηρό.

Συγκεκριμένα:
• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 270 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση, αλλά χρειάζεται την προσοχή μας λόγω της ενδεχόμενης ολισθηρότητας του εδάφους σε ορισμένα σημεία)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα μεταβούμε με το πούλμαν μας στις Σέρρες, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό.

Αναχώρηση γύρω στις 17.45 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

Πρόγραμμα Αναχωρήσεων
Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 23/04 το πρωί. 

Αναλυτικά:
• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG

Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.

Πληροφορίες Συμμετοχής

• 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:
• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ

Πώς Κάνετε Κράτηση
Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 18 Απριλίου 2023. Από 19 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 18 Απριλίου 2023.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητα για την Εκδρομή
1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας

Σημαντικές Παρατηρήσεις:
• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος