Κάτω Πορόια, ένα χωριό πραγματική ζωγραφιά, 19 Μαΐου 2023

Κάτω Πορόια, ένα χωριό πραγματική ζωγραφιά, 19 Μαΐου 2023

Πως μπορείς να κάνεις το περιβάλλον σου ευχάριστο και ταυτόχρονα ελκυστικό για τον επισκέπτη.;
Τα Κάτω Πορόια το κατάφεραν, με αποτέλεσμα να διαφημίζονται σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας μας σήμερα.
Τα Κάτω Πορόια,, με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου (Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Πορο'ί'ων), της Ελένης Καραφλούδης και της Κλεονίκης Ζωίδου, μετέτρεψαν παλιούς και άχαρους τοίχους κτηρίων σε έργα τέχνης που χαίρεσαι να βλέπεις και να φωτογραφίζεις!!
Τη ζωή στο χωριό παλαιότερων δεκαετιών, τότε που υπήρχε ο σιδεράς και ο υπαίθριος τσαγκάρης και το ανδρικό κούρεμα κόστιζε 5 δραχμές, αναβιώνουν δύο γυναίκες στα Κάτω Πορρόια Σερρών οι οποίες ζωγραφίζουν στις προσόψεις, παλιών, εγκαταλειμμένων καταστημάτων την παλιότερη χρήση τους. Στο χώρο όπου δηλαδή λειτουργούσε το κομμωτήριο, υπάρχει ζωγραφιά με γυναίκες της δεκαετίας '60 να φτιάχνουν τα μαλλιά τους, το περίπτερο που έχασκε άδειο εδώ και περίπου 10 χρόνια «ξανανοίγει» και στο μπακάλικο «Η Αφθονία» ο καταστηματάρχης υποδέχεται τους πελάτης κρατώντας τη σέσουλα. Χρώμα με προσωπογραφίες παιδιών αποκτά και η στάση λεωφορείων ενώ όλο το χωριό αποτυπώνεται στη στάση των ταξί!Φωτογραφίες
Την κ.  Άννα μπορείτε να την βρείτε στους "Αδάμαστους" του Μπέλλες, "Περιηγήσεις με Άλογα".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος