Στη Θεσσαλονίκη τα προϊόντα της Ηράκλειας- Δυναμικό "παρών" από την Ένωση Επαγγελματιών Ηράκλειας

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7/5/2023 το διήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηράκλειας Ν. Σερρών, σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου της Ηράκλειας, ο οποίος σε συνεργασία με την ΚΕΔΗ, το Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού, την Ένωση Επαγγελματιών Ηράκλειας και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους ανέλαβαν μέσω της συγκεκριμένης, πολυθεματικής δράσης να προβάλλουν το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον οικοτουρισμό και τη γευσιγνωσία της εν λόγω περιοχής.
Η Ένωση Επαγγελματιών Ηράκλειας, ως Σωματείο που ανήκει στο δυναμικό της ΟΕΒΕΣΣ, είχε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας στους διερχομένους επισκέπτες την πληθώρα των παραγόμενων και προσφερόμενων προϊόντων της περιοχής της Ηράκλειας, με κορωνίδα βεβαίως το ξακουστό λουκάνικο της Ηράκλειας, ή αλλιώς "Τζουμαγιάς", το οποίο και προσφέρθηκε σε αφθονία στους διερχομένους, κλέβοντας φυσικά τις εντυπώσεις.
Οι δράσεις του Δήμου Ηράκλειας ολοκληρώθηκαν με τοπικά ακούσματα και χορούς, συνοδεία των ήχων της κεμεντζέ και του νταουλιού με τους πολιτιστικούς συλλόγους "Ποντιακός Σύλλογος
Χειμάρρου", "Σύλλογος Αμμουδιάς", "Πολιτιστικός Σύλλογος Δασοχωρίου" και "Πολιτιστικός Σύλλογος Γεφυρουδίου η Ελπίδα" να ξεσηκώνουν τα πλήθη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος