Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Πανελλήνιο Σχολικό στίβου: “Έλαμψαν οι Σερραίοι αθλητές με ρεκόρ και μετάλλια”

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των μαθητών μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών στους αγώνες της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού λυκείου που πραγματοποιήθηκαν στην Ελευθερούπολη με συμμετοχή σχολείων και την Κύπρου.

Η Σερραϊκή αποστολή αποτελούνταν από 15 αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν δύο χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα μετάλλια ενώ από τις τέσσερις καταρρίψεις ρεκόρ, οι δύο ήταν από Σερραίους αθλητές. Από την Ηλιάνα Τριανταφύλλου  στο επί κοντώ (4.11 μ.) και τον Νίκο Αλεξόπουλο στο δέκαθλο (6.592 βαθμ), οι δύο αθλητές που κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια.

Έσπασε το ρεκόρ της Στεφανίδη

Η αθλήτρια του Σάββα Κεφαλίδη κατέρριψε το ρεκόρ που είχε η Κατερίνα Στεφανίδη από 2005 κάτι που σχολιάστηκε σε Αμερικάνικο σάιτ του στίβου με την υποσημείωση ότι όλοι πρέπει να έχουν τα μάτια τους σε αυτήν την αθλήτρια που είναι το μέλλον του αθλήματος.  

Η Ηλιάννα Τριανταφύλλου η οποία στον πρώτο της αγώνα στον κλειστό για το 2023, έφτασε μόλις επτά εκατοστά από το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων της Κατερίνας Στεφανίδη! To 2005 στην Παιανία η Στεφανίδη είχε πηδήξει 4.37μ καταγράφοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα για την κατηγορία των νεανίδων.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Γιώργος Γρέψιος στο τριπλούν και η Δανάη Ελληνούδη στο ύψος. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Πετρούλα Βολτέα στο επί κοντώ, ο Κώστας Καϊμακάμης στο μήκος και η Ελένη Κουκνάκου στα 2000 μ. φυσικά εμπόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου