Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

'Έσωσε 3χρονο παιδάκι με ΚΑΡΠΑ ο Θοδωρής Κορωνίδης

Έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στον Θοδωρή Κορωνίδη. Για άλλη μια φορά μας αποδεικνύει αυτό που πάντα πιστεύαμε. 

Ο Θοδωρής Κορωνίδης, έσωσε 3χρονο παιδάκι με ΚΑΡΠΑ. Μόλις αντιλήφθηκε το τί συμβαίνει, επιδεικνύοντας άψογα αντανακλαστικά και με στενευμένες κινήσεις, κατάφερε να το επαναφέρει, επεμβαίνοντας τα πρώτα -πιο κρίσιμα- λεπτά, προτού καν φτάσει ο ναυαγοσώστης. 

Θοδωρής Κορωνίδης : Σήμερα είναι μια μέρα που θα μου μείνει αξέχαστη.
Ήρθαμε να κάνουμε το μπάνιο μας και τύχαμε σε ένα τραγικό περιστατικό καθώς ένα παιδάκι 3 χρόνων ήταν στην θάλασσα και το έβγαλαν οι γονείς τους αναίσθητο.
Ευτυχώς ήμασταν κοντά τους και μόλις είδαμε το περιστατικό τρέξαμε και άμεσα έλαβα δράση κάνοντας καρπα στο παιδάκι.
Μετά από δύο λεπτά εναλλαγής 30 πιέσεις στην Καρδιά Και δύο δίνοντας το φιλί της ζωής το παιδάκι επανήλθε και άρχισε να κλαίει.
Έκανε και εμετό και έφτασε ο ναυαγοσώστης καθώς και κάποιοι υπεύθυνοι του μαγαζιού και επικοινώνησαν με τον γιατρό του Πευκοχωρίου που πήγαν οι γονείς του για περαιτέρω περίθαλψη.
Επικοινώνησα με τον γιατρό και του είπα τι ακριβώς έγινε και τι έπραξα και μου είπε ότι το παιδάκι είναι καλά του έβαλε οξυγόνο και περιμένει το ασθενοφόρο να παραλάβει το παιδί στο νοσοκομείο για να το ελέγξουν και εκεί.
Όλα αυτά τα γράφω για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον δάσκαλο μας @paptheofanis για τις πολύτιμες γνώσεις που μας έδωσε.
Και όμως σε ένα γεμάτο beache bar δεν γνώριζε κανείς οπότε είναι επιβεβλημένο να μάθουμε όλοι μας πρώτες βοήθειες για να μπορούμε να επέμβουμε σε τέτοια περιστατικά.
Από τον Σεπτέμβριο που θα μαζευτούμε θα ξανά διοργανώσουμε ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών.
Τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα,σήμερα σώσαμε μια ζωή.
Δεν είμαι καλύτερος εγώ από κανέναν όμως είχα την διάθεση να πάω να μάθω.
Μην περιμένετε λοιπόν από τους άλλους.
Ας αφιερώσουμε ένα Σαββάτο και 7 ώρες από τον χρόνο μας και ας μάθουμε πρώτα για τα παιδιά μας και ύστερα όποτε και εφόσων χρειαστεί να επέμβουμε εκεί που μπορούμε..
Η γνώση είναι δύναμη και σήμερα έσωσε μια ζωή.
Όσοι ποιο πολλοί λοιπόν τόσο το καλύτερο !!!!!!
Η ημέρα αυτή, σήμαινε και κάτι παραπάνω για τον ίδιο, καθώς και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει ξανά για τη διάσωση ενός ανθρώπου, δίχως όμως αίσιο τέλος: "Πριν από χρόνια επενέβηκα ξανά, έκανα ΚΑΡΠΑ σε έναν 60χρονο που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μαραθωνίου στο Σιδηρόκαστρο. Παρά τις προσπάθειές μου και τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας, δεν τα κατάφερε. Σήμερα όμως, ο Θεός είχε άλλα σχέδια και σώθηκε το παιδάκι”, διηγείται ο γυμναστής, τονίζοντας πως και στις δύο περιπτώσεις, έκανε απλά το χρέος του στην κοινωνία.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου