Θέλουν το καλό του τόπου οι υποψήφιοι των Δημοτικών εκλογών;

Αφορμή για το άρθρο αυτό ήταν ένα σχόλιο που μέσα σε όλα τα άλλα έγραφε πως "κανένας υποψήφιος δεν θέλει το καλό του τόπου"
Το άρθρο έχει να κάνει με όλους τους Δήμους της χώρας.

Άπαντες θέλουν το καλό το δικό τους, ακόμη και εμείς αλλά και εσεις και οι πολιτικοί του τόπου, πλην σπάνιων εξαιρέσεων που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία. 

Αλλά θέλουν και το καλό του τόπου (πλην εξαιρέσεων), όπως και εμεις και εσεις αλλά και οι πολιτικοί του τόπου, δεν νομίζουμε κανένας από αυτούς να θέλει το κακό του τόπου (δεν υπάρχει λόγος, θα ήταν παράλογο). 

Επίσης δεν γνωρίζουμε άνθρωπο στις μέρες μας που να βάζει το καλό του τόπου πάνω από το καλό το δικό του και της οικογένειάς του. Εκ φύσεως ο άνθρωπος έχει αυτήν την συμπεριφορά, να θέλει το καλό το δικό του, της οικογένειας του, του χωριού του, και κατ επέκταση της περιοχής του και της χώρας του π.χ οι μάνες αγαπάνε τα παιδιά τους πάνω από όλα, χωρίς να θέλουν το κακό των άλλων παιδιών φυσικά. 
Οπότε αν ψάχνουμε για πολιτικό ή ακόμη και γενικά για άνθρωπο που να θυσιάζει το καλό το δικό του για το καλό των άλλων τότε θα πρέπει να ψάξουμε στους αγίους της εκκλησίας μας. αλλά δυστυχώς κανένας από αυτούς δεν νομίζουμε να ήθελε να γίνει Δήμαρχος.

Από εκεί και πέρα, φυσικά υπάρχει η διαφοροποίηση στον καθένα, στο κατα πόσο ο τάδε ή ο τάδε για το καλό το δικό του, της οικογένειας του, της "παρέας του" κάνει πράγματα που είναι ζημιογόνα για τον τόπο. Αυτό αφορά την κάθε μονάδα, όχι μόνο τους πολιτικούς. π.χ το να χρεώσει κάποιος ένα προϊόν παραπάνω.

Πέραν των παραπάνω, ισάξιο ρόλο έχει και η ικανότητα του κάθε πολιτικού, το "να θέλει" με το "να μπορεί" είναι κάτι διαφορετικό. Επίσης όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, ρόλο παίζουν και οι επαφές, με τις οποίες μπορεί ένας πολιτικός να φέρει κεφάλαιο στον τόπο. Γιατί οσο και να νοιάζετε, όσο ικανός και να είναι, αν δεν έχει επαφές να φέρει κεφάλαιο, δεν μπορεί να κάνει πολλά. 

Γενικά, καλώς η κακώς η πολιτική σήμερα διαφέρει ελάχιστα από μια επιχείρηση που έχει σκοπό το κέρδος, κάθε επιχείρηση δίνει παροχές με γνώμονα το κέρδος το δικό της, μικρό ή μεγάλο, σε χρήμα ή κάποιου άλλου είδους κέρδος.

Το αν υπάρχει κάποιος πολιτικός που να ικανοποιεί τον καθένα  μας ή όχι είναι προσωπική άποψη του καθένα. Ο καθένας είναι υπόλογος προς τον εαυτό του. Η πολιτική προπαγάνδα από την άλλη είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Την ξέρουμε, την γνωρίζουμε και αποφασίζουμε, οπότε δεν αποτελεί δικαιολογία πλέον.

Τέλος, δεν μπορούμε να ζητάμε από αυτούς που μας κυβερνάν να φερθούν διαφορετικά από εμάς. Αν εμείς κοιτάζουμε πάνω από όλα το δικό μας καλό, τότε και αυτοί που μας κυβερνάν θα κάνουν το ίδιο, γιατί πολύ απλά είναι μονάδες από εμάς και δεν μας ήρθαν από το διάστημα. 

Όταν στις κοινωνίες, οι μονάδες λειτουργούν με γνώμονα το δικό τους καλό τότε θα υπάρχουν μονάδες που το επιτυγχάνουν και μονάδες που δεν το καταφέρνουν. 

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε αυτό που μας αξίζει.

Αυτή είναι η δική μας άποψη, φυσικά ο κάθε άνθρωπός μπορεί να έχει την δική του. 

Θα θέλαμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις, γιαυτο δημιουργήσαμε ένα ερώτημα στην ομάδα μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος