Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Κατηγόρησαν τον Δήμο Σιντικής για κατεστραμμένο δρόμο του Δήμου Ηράκλειας

Ένας χαλασμένος δρόμος από την καθίζηση εδάφους που δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο μας. Ο Δήμος Σιντικής δεν νοιάζεται, κατάντια και άλλα πολλά....Ας αφήσουμε τους αστεϊσμούς...

Στην δύσκολη κατάσταση που είναι η χώρα μας, με τα τεράστια οικονομικά θέματα, οι Δήμοι έχουν "συμπιεστεί", οι οικονομικές δυνατότητες τους έχουν μικρύνει, ενώ η αυτονομία κίνησης έχει περιοριστεί, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως ένας Δήμος δεν διαχειρίζεται εκατομμύρια ή πως δεν έχει δυνατότητες.

Ο Δήμος Σιντικής και ο κάθε Δήμος πέρα από την δράση του, ή την αδράνεια του πολλές φορές κάνει και λάθη ή παραλείψεις. Ουδείς τέλειος. Ακριβώς όπως κάθε άλλος οργανισμός, άνθρωπος, περιοδικό, όπως φυσικά και εμείς.

Από εκεί και πέρα το κατα πόσο αυτά τα λάθη/αδράνεια/παραλήψεις είναι σοβαρά και φυσικά ο λόγος που γίνονται, θα το αποφασίσει ο κόσμος.

Τι γίνεται όμως όταν μερίδα του κόσμου δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματά του; Τι γίνεται όταν η σοβαρότητα ενός θέματος έχει το βάθος ενός "σκρόλινγκ";

Φυσικά υπάρχει κόσμος που μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί, φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις που όσο κι αν ασχοληθεί  δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Τι γίνεται όμως με τον κόσμου που δεν μπαίνει στον κόπο;

Έχουμε δει πολλές φορές και στα δικά μας άρθρα, να εκφράζονται απόψεις από ανθρώπους που δεν έχουν διαβάσει καν τα άρθρα, οι οποίοι βλέπουν απλά τον τίτλο. 

Αυτό θα το αναλύσουμε σε μελλοντικό άρθρο, αλλά τι γίνεται όταν κάποιος δεν ασχολείται σοβαρά με ένα θέμα; 

Φυσικά το μόνο σίγουρο είναι πως το θέμα του δεν θα λυθεί. Επίσης αυτά τα άτομα παρασύρουν και αρκετούς δημιουργώντας μια "βοή". 

Όπως δεν θα λυθεί και το πρόβλημα πολίτη του Δήμου Ηράκλειας που διαμαρτυρήθηκε στα "σοσιαλ" για δρόμο χωρίς καν να ξέρει σε ποιον Δήμο ανήκει. 

Έχουμε ζητήσει αρκετές φορές από τον Δήμο να πάρει θέση σε διάφορα θέματα κυρίως κοινωνικά. Το να περιμένεις βοήθεια από τον Δήμο σε διάφορα θέματα που αφορούν ακόμη και ιδιώτες συμπολίτες μας, για κοινωνικούς λόγους και για το καλό του τόπου είναι μια ηθική υποχρέωση του Δήμου (θα αναφερθούμε και σε αυτό σε μελλοντικό άρθρο), αλλά δεν έχει καμία σχέση το παραπάνω με τα παράλογα αιτήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου