Δήμος Σιντικής: «Έργο ζωτικής σημασίας για το Νέο Πετρίτσι»

Ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης μεταφορικών αγωγών ύδρευσης

Ακόμη πιο ποιοτικό νερό και μείωση του ενεργειακού κόστους

Ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΣΙ, το οποίο θα προσφέρει άφθονο και ακόμη πιο ποιοτικό νερό στους κατοίκους του Νέου Πετριτσίου και ταυτόχρονα θα συμβάλει αισθητά στην μείωση του κόστους ενέργειας, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο Νέο Πετρίτσι.

Πρόκειται για το έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 485.000,00€ και χρόνο περάτωσης 9 μηνών.

Το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2023 τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών παρουσία του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, του Προέδρου της ΔΕΑΣΙ Παύλου Κορωνίδη, των Αντιδημάρχων Δ.Ε. Πετριτσίου Αντώνη Ζλατίντση και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Τορουνίδη, του Προέδρου Δ.Σ. Σιντικής Νίκου Ιντζέ, του Προέδρου Νέου Πετριτσίου Γιάννη Παπαπέτρου, μελών του Τοπικού Συμβουλίου, του Διευθυντού της ΔΕΥΑΣΙ Κωνσταντίνου Τσούτσουρα και δημοτών.

Το έργο προβλέπει:

Αντικατάσταση του δικτύου μεταφοράς μεταξύ των σημείων από το αντλιοστάσιο Παλιά Στάση στο αντλιοστάσιο Γήπεδο – Ενδιάμεσο αντλιοστάσιο.
Αντικατάσταση των αντλιών με αντλίες νέας γενιάς καλύτερης απόδοσης, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.
Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και τηλεδιαχείρισης, επιτυγχάνοντας σταθερή λειτουργία και εξοικονόμηση ενέργειας και υδάτινων πόρων.«Σήμερα, κάνουμε πράξη άλλη μία υπόσχεσή μας. Να προσφέρουμε στους κατοίκους του Νέου Πετριτσίου ακόμη πιο ποιοτικό νερό και ταυτόχρονα να μειώσουμε το δυσβάσταχτο για τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΣΙ ενεργειακό κόστος, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον από την κατασπατάληση πόρων. Ευχαριστώ τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΣΙ, τόσο για την επίτευξη της υλοποίησης αυτού του μεγάλου έργου, όσο και των υπόλοιπων που ακολουθούν. Προχωράμε!», τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ Παύλος Κορωνίδης σημείωσε: «Σήμερα είναι μέρα χαράς για τη ΔΕΥΑΣΙ, καθώς ένα μεγάλο έργο, που σχεδιάσαμε και φροντίσαμε να τύχει χρηματοδότησης, ξεκινά να υλοποιείται. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στη ΔΕΥΑΣΙ, που εργάζονται σκληρά για την υλοποίηση σημαντικών έργων, τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος