Πανήγυρις Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Μετά και την κοπιαστική προετοιμασία για την οργάνωση της πανηγύρεως από την Ηγουμένη Γερόντισσα Ευφημία και τις τέσσερεις αδελφές της Ιεράς Μονής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης ολοκληρώθηκαν οι εορτές για τη μνήμη των αγίων με τη συμμετοχή πλέον των 20 Ιερέων και 7 διακόνων και πλήθους ευσεβών χριστιανών από το Σιδηρόκαστρο και αλλού που γέμισαν το καθολικό της Ιεράς Μονής και τον αύλειο χώρο τόσο στον εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, παρά και το κύμα καύσωνος που επικρατεί τις ημέρες αυτές.

Την παραμονή της εορτής 14 του μηνός το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και τέλεσε την αρτοκλασία μαζί με τους Ιερείς και ομίλησε καταλλήλως, πρώτον για τον καύσωνα της ημέρας και την ζέση της πίστεως ως και στην αλλαγή των κλιματικών συνθηκών από την άλογη εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος από μέρους του μόνου διαχειριστού του και δεύτερον για τα δίδυμα των αγίων ως Ι. Χριστός και Παναγία Πρόδρομος και οι γονείς του Κήρυκος και Ιουλίττα.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του όρθρου και προέστει της Θείας Λειτουργίας και μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα από την περιοχή Σιδηροκάστρου, Σέρρες, Λάρισα και Θεσσαλονίκη για την αθώα παιδική συμπεριφορά όλων σε σχέση με την αγνή συμπεριφορά του Αγίου Κηρύκου έτσι όπως την επαινεί ο Κύριος μας στη διδασκαλία του στους ανθρώπους να στραφούν όλοι αφήνοντας εγωισμούς και πάθη και να γίνουν μικρά παιδιά.

Τέλος, κοινώνησε σχεδόν το σύνολο των εκκλησιασθέντων των αχράντων μυστηρίων, ευλόγησε τα κόλλυβα των αγίων, ανέγνωσε τρισάγιο στον Κτήτορα της Ιεράς Μονής μακαριστό Μητροπολίτη Ιωάννη ο οποίος αναπαύεται παραπλεύρως του Καθολικού, διένειμε το αντίδωρο και παρεκάθησε όπως και στον εσπερινό στο κοινό πλούσιο κέρασμα προς όλους στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής επικοινωνήσας με πνεύμα πραότητος, απλότητος και αγάπης με όλους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος