ΟΧΙ...δεν αγαπάμε τον τόπο μας! του Κώστα Εφραιμίδη

ΟΧΙ...δεν αγαπάμε τον τόπο μας! του Κώστα Εφραιμίδη

Χθες βράδυ βρέθηκα για πρώτη φορά με παρέα στον ετήσιο χορό από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Μια οργάνωση πολύ καλή του συλλόγου για τα δεδομένα στο προαύλιο χώρο του σχολείου.
Το χωριό Κερκίνη (με το όνομα της Λίμνης) των 800 και πλέον κατοίκων προσφυγικής καταγωγής, πορεύθηκε από το 1935 με το τεράστιο έργο για την εποχή την τεχνική Λίμνη της Κερκίνης, έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιοτοπους της Ευρώπης με πάνω από 450 είδη ζώντων ζώων και μιας σπάνιας χλωρίδας.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Απογοήτευση μεγάλη που κάποια στιγμή κοντά στα μεσάνυχτα, μετά τον χαιρετισμό στο κοινό των εκπροσώπων του συλλόγου και την προσφώνηση γνωστού πόντιου καλλιτέχνη, άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες πυροτεχνήματα (κρότου λάμψης) διαταράσοντας την ησυχία των πουλιών και αγρίων ζώων στη περιοχή. Μια συμπεριφορά νεοπλουτίστικη ορισμένων ανθρώπων χωρίς επίπεδο, χωρίς παιδεία, κουλτούρα και ευαισθησία, παράνομα (γιατί απαγορεύεται από τον νομο να ρίχνουμε πυροτεχνηματα σε περιοχές με υδροβιότοπους) δημιουργώντας έναν ακαταλόγιστο σαματά μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη λίμνη.

Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους!!!

Η Λίμνη της Κερκίνης είναι ο πιο σημαντικός τουριστικός προορισμός για τον τόπο μας και κοντά σ' αυτόν πορεύεται όλη η περιοχή, όπως και τα Άνω Πορόια και η Ροδόπολη σαν κέντρο και η ιστορική Βυρώνεια και πολλά χωριά του Δήμου Σιντικής.
Ο επισκέπτης δεν θα έρθει μονο για να φάει τα βουβαλίσια σουτζουκάκια τις μπριζόλες και της πέστροφες και να σηκωθεί να φύγει.
Θα έρθει πρωτίστως για την ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής την ξεχωριστή λίμνη του τόπου μας, με τον σπάνιο υδροβιότοπο, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (το χρυσορυχείο της περιοχής μας), χαρακτηρισμένη στο δίκτυο Natura και προστατευόμενη από την συνθήκη Ramsar.
Όσοι πιστεύουν ότι θα έρθει κάποιος για τα πυροτεχνηματα που τρομάζουν τα πουλιά και τα ζώα και καταστρέφουν την φύση και την πανίδα της λίμνης, είναι βαθιά νυχτωμένοι και σίγουρα δεν αγαπούν, ούτε σέβονται τον τόπο τους, παρά τον υπονομεύουν και τον καταστρέφουν με αυτές τις (νεοελληνίστικες αμερικανόφερτες) και κομπλεξικές συμπεριφορές.  - Κώστας Εφραιμίδης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος