Ιχνηλάτης

Ιχνηλάτης
Υπεύθυνος Λειτουργίας : Αλατζίδης Θεόδωρος
Διεύθυνση : Κερκίνη Σερρών, Δήμος Σιντικής, Τ.Κ. 62055
Τηλέφωνο : +306932031940, +302327041000
Email : ixnilatiskerkini@yahoo.com
Ιστότοπος : https://www.ixnilatis.gr
Facebook : Group Ξενώνας Ιχνηλάτης
Πρόσβαση : Η Λίμνη Κερκίνη βρίσκεται στο νομό Σερρών, 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 597 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Προτεινόμενη διαδρομή: Εθν. Οδός Θεσ/νίκης – Σερρών, στο 67ο χλμ στη διασταύρωση Στρυμονικού, δεύτερη έξοδος δεξιά για Ηράκλεια.
Ο ξενώνας
Σε μια πανδαισία ξύλου και πέτρας, ο ξενώνας Ιχνηλάτης στις όχθες της λίμνης Κερκίνης ξεχωρίζει για την ανεπιτήδευτη κομψότητα και τη διακριτική του πολυτέλεια. Οι επιβλητικές βορειοελλαδίτικες γραμμές σε τέλεια εναρμόνιση με την υψηλή αισθητική ενσωματώνουν υποδειγματικά αυτόν τον πολυτελή ξενώνα στο μεγαλείο του φυσικού τοπίου. Προσιτός, φιλικός για οικογένειες και με πληθώρα παροχών και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, ο ξενώνας Ιχνηλάτης θα γίνει το προσωπικό σας καταφύγιο.


Διαμονή στο ξενώνα - Παροχές δωματίων
Ο ξενώνας Ιχνηλάτης είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί όλες τις εποχές του χρόνου, χαρίζοντας σας στιγμές χαλάρωσης στους χώρους φιλοξενίας που αποτελούν υπόδειγμα αρμονικής συνύπαρξης της εκλεπτυσμένης λειτουργικότητας με την παραδοσιακή αισθητική και τις σύγχρονες ανέσεις. Τα χτισμένα με μεράκι δωμάτια, προσεκτικά διακοσμημένα και άνετα, διαθέτουν τζάκι, καθιστικό χώρο καθώς και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα ενώ μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 5μελείς οικογένειες.

Κάθε πρωί προσφέρεται σπιτικό, παραδοσιακό πρωινό στο δωμάτιο, με αγνά προϊόντα της περιοχής. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος στο κτήμα του Ιχνηλάτη θα ετοιμάσει για σας μοναδικά εδέσματα, εμπλουτισμένα πάντα με τοπικές γεύσεις. Και φυσικά από την αυλή δε λείπει το Barbeque…για τους λάτρεις του «ψησίματος».

Οι εγκαταστάσεις του κτήματος περιλαμβάνουν φάρμα αλόγων για να τα θαυμάσετε ή να απολαύσετε διαδρομές στις όχθες της λίμνης και στο βουνό.

Παροχές δωματίων
•  αυτόνομη θέρμανση
•  τζάκι
•  τηλεόραση LCD
•  καθιστικός χώρος
•  ψυγείο – καφετιέρα
•  βεράντα – αυλή
•  σερβίρεται παραδοσιακό πρωινό στο δωμάτιο
•  άνετο πάρκινγκ
•  παιδικο παρκοκρεβατο κατοπιν ζητησης
Επισκευτείτε μας για μια διαμονή αξέχαστη..

Δραστηριότητες επισκεπτών - Η γύρω περιοχή
Ο επισκέπτης έρχεται πιο κοντά στη φύση από ποτέ…
…απολαμβάνοντας μια βόλτα με άλογα της φάρμας μας στις όχθες της λίμνης
…απολαμβάνοντας μια ήσυχη βαρκάδα στα νερά της Κερκίνης ή διασχίζοντάς την με κανό
…παρατηρώντας την άγρια ομορφιά του τοπίου που φιλοξενεί τόσα διαφορετικά είδη πτηνών
…δραπετεύοντας στις κορυφογραμμές των φυσικών συνόρων με jeep 4x4

Μπορεί επίσης…
…να συμμετέχει σε δραστηριότητες όπως τοξοβολία, ποδήλατο, ψάρεμα και παρατήρηση πουλιών (birdwatching).
…να επισκεφθεί τις ιαματικές θερμές πηγές της περιοχής για μια χαλαρωτική SPA εμπειρία, το χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Λαϊλιά, το Οχυρό του Ρούπελ, το σπήλαιο της Αλιστράτης, τον μοναδικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων και το Φαράγγι του Αγγίτη
...να περιηγηθεί στις δεκάδες Ιερές Μονές του Νομού Σερρών με σημαντικότερες αυτές του Τιμίου Προδρόμου & Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.
Το φαγητό αποτελεί μία ακόμη ξεχωριστή εμπειρία γιατί εκτός από τις τοπικές λιχουδιές, στην Κερκίνη υπάρχουν φάρμες εκτροφής βουβαλιών, που αν θέλετε μπορείτε και να επισκεφθείτε, με αποτέλεσμα η Ελληνική τοπική κουζίνα να εμπλουτίζεται με ιδιαίτερα πιάτα.

Η λίμνη Κερκίνη, ένας από τους 10 Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας αποτελεί ένα θαυμαστό κόσμο σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη. Τον υγρότοπο περιβάλλουν οι ορεινοί όγκοι του Μαυροβουνίου (Κρούσια) και της Κερκίνης (Μπέλλες) που είναι το φυσικό όριο της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Η λίμνη Κερκίνη δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή ενός φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα καθώς και την κατασκευή αναχωμάτων.

Μόνιμοι ή περιστασιακοί κάτοικοι της Κερκίνης, οι πελαργοί, οι αργυροπελεκάνοι, οι κορμοράνοι, οι ερωδιοί, οι βίδρες, οι βάτραχοι τα χέλια, οι νεροβούβαλοι και ένα σωρό άλλα πλάσματα δίνουν ζωή στη λίμνη.
Τα άλογα και η ιππασία
To κέντρο μας βρίσκεται στη λίμνη Κερκίνη, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που συνδυάζεται αρμονικά με τη γύρω ορεινή φύση. Η άρτια οργανωμένη φάρμα μας, διαθέτει 30 άλογα και πουλάρια που σας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσετε μια ήρεμη βόλτα δίπλα στη λίμνη, στο δάσος ή μια περιπέτεια στα καταπράσινα μονοπάτια του όρους Κρούσσια, διασχίζοντας πυκνές συστάδες βελανιδιών. Εικόνες δυνατές που αναδεικνύουν το μεγαλείο των 4 εποχών. Χιλιάδες πουλιά που πετούν κατά μήκος της λίμνη με νούφαρα να στολίζουν τις όχθες της.

Ο φάρμα του Ιχνηλάτη που δημιουργήθηκε το έτος 1999 είναι συνέχεια μιας μακροχρόνιας αγάπης προς τα άλογα. Ο ιδρυτής, Θόδωρος Αλατζίδης, μεγάλωσε ακούγοντας τους παππούδες του να αφηγούνται ιστορίες για άλογα και η άμεση σχέση του με αυτά τα περήφανα ζώα ξεκίνησε σε ηλικία περίπου 5 ετών.

Οι έμπειροι συνοδοί σας εξασφαλίζουν μια ασφαλή βόλτα που θα σας διασκεδάσει αποτελώντας μια ξεχωριστή εμπειρία για εσάς.

Εκτροφή αλόγων - Άλογα προς πώληση
Από το 1999 ο Ιχνηλάτης ειδικεύεται στην εκτροφή, αναπαραγωγή και εκπαίδευση αλόγων τα οποία μπορούν να διατεθούν και προς πώληση για ελεύθερη ιππασία ή ως κατοικίδια ζώα. Τα άλογα μας είναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους και πολύ φιλικά. Το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα, έτσι ένα από αυτά θα καλύπτει τις απαιτήσεις σας.

Οι διαδρομές με τα άλογα
Διαδρομές Βουνού
•  Περιηγήσεις δύο (2) και τριών (3) ωρών.
•  Ειδικά προγράμματα για μεγάλες ομάδες, Σχολεία, Συλλόγους, Προσκόπους κ.λ.π.
•  Ολοκληρωμένα πακέτα από εμάς και τους συνεργάτες μας (διαμονή, βαρκάδα και πικ-νικ στις όχθες της     λίμνης).

Διαδρομές Λίμνης
•  Περιηγήσεις δίπλα στις όχθες της Λίμνης και στα απέραντα λιβάδια της Κερκίνης,διάρκειας 20’, 45’ ή 1     ώρας.

Οι περιηγήσεις είναι ασφαλείς, εύκολες ακόμα και για παιδιά και δεν απαιτείται εμπειρία. Όλες οι περιηγήσεις γίνονται υπό την επίβλεψη έμπειρου συνοδού.
Βαρκάδα
Βαρκάδα στη λίμνη κερκίνη
Απολαύστε την ανεπανάληπτη εμπειρία της βαρκάδας μέσα στα νερά της λίμνης και θαυμάστε από απόσταση αναπνοής τα εκατοντάδες είδη πουλιών αλλά και όλη την υδρόβια ζωή. Διασχίστε τα ήρεμα νερά της λίμνης, μάθετε τα πάντα για αυτό το διαμάντι φυσικού κάλλους από τον έμπειρο οδηγό σας και βγάλτε τους φωτογραφικούς σας φακούς για να «κυνηγήσετε» την τέλεια στιγμή για το κλικ…

Χρήσιμες πληροφορίες για τη λίμνη Κερκίνη
Η λίμνη Κερκίvη βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα του νομού Σερρώv. Είναι ένας από τους 10 Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας (γνωστοί και ως Υγρότοποι Ramsar). Στα βόρεια της περιοχής εκτείνεται ο ορεινός όγκος της Κερκίνης (Μπέλλες) με υψόμετρο 2031 m, ο οποίος αποτελεί το φυσικό σύνορο Ελλάδας – Βουλγαρίας, ενώ στα νότια και νοτιοδυτικά, το Δύσωρο και το Μαυροβούνι (Κρούσσια) με υψόμετρο 1179 m. Ο ποταμός Στρυμόνας που λατρεύτηκε ως θεός κατά την αρχαιότητα για τις πλούσιες δωρεές των υδάτων του στον κάμ πο των Σερρών, μα και για την καταστροφική δύναμή του όταν πλημμύριζε, μπαίνει στην Ελλάδα, προερχόμενος από τη Βουλγαρία, από τα στενά του Ρούπελ, πριν ενώσει το περιεχόμενό του με τα νερά του Στρυμονικού κόλπου. Ο Στρυμόνας έχει συνολικό μήκος 410 χλμ, από τα οποία τα 290 χλμ βρίσκονται στη Βουλγαρία και τα 120 χλμ στην Ελλάδα.

Η λίμνη δημιουργήθηκε τo 1932 με τηv κατασκευή ενός φράγματος στο ποταμό Στρυμόvα και αναχωμάτων στα ανατολικά και δυτικά. Σκοπός της δημιουργίας της λίμνης ήταv η ανάσχεση και συγκράτηση τωv πλυμμηρικών παροχών τoυ Στρυμόvα, η συγκράτηση τωv φερτών υλών και η άρδευση της πεδιάδας τωv Σερρώv. Στηv θέση πoυ δημιουργήθηκε υπήρχε μία μικρή λίμνη (η λίμνη τoυ Μπoύτκoβoυ).

Μόνιμοι ή περιστασιακοί κάτοικοι της Κερκίνης, οι πελαργοί, οι αργυροπελεκάνοι, οι κορμοράνοι, οι ερωδιοί, οι βίδρες, οι βάτραχοι τα χέλια, οι νεροβούβαλοι και ένα σωρό άλλα πλάσματα δίνουν ζωή στη λίμνη που αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους της χώρας μας. Όλα αυτά αποτελούν ένα θαυμαστό κόσμο, σε απόσταση αναπνοής από την Θεσσαλονίκη, που συνδυάζει την ομορφιά του τοπίου με την ομορφιά της ζωής, με την ομορφιά των εκατοντάδων (περίπου 300) ειδών πουλιών -και όχι μόνον- που την έχουν επιλέξει σαν τόπο αναπαραγωγής τους.

Η βιοποικιλότητα της περιοχής είναι πολύ σημαντική. Έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 300 είδη πουλιών στη λίμνη και στα βουνά που την περιβάλλουν. Εκτός από τα πουλιά σημαντική είναι η παρουσία και των άλλων ειδών ζώων, όπως αμφιβίων (11 είδη), ερπετών (25 είδη), θηλαστικών (>58 είδη), ψαριών (30 είδη), φυτών (>1.200 είδη) και ασπόνδυλων (>4.700 είδη από τα οποία περισσότερα από 4.300 είδη εντόμων με τουλάχιστον 50 νέα είδη για την επιστήμη), ενώ η χλωρίδα του υγροτόπου αντιπροσωπεύεται από τα νούφαρα, τη μαρσίλεα, τη σπιροντέλλα, το νεροκάστανο, τη σαλβίνια κ.ά και στα βουνά από βελανιδιές, οξιές, φλαμουριές, έλατα κ.λ.π.

Η γύρω περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο 30 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ η ανώτερη στάθμη της λίμνης κυμαίνεται μεταξύ 30 μέτρων (στο τέλος του καλοκαιριού) και 35 μέτρων (στο τέλος της άνοιξης). Το μέγιστο βάθος της είναι 10 μέτρα, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της έχει βάθος 1 έως 3 μέτρα. Η επιφάνεια της κυμαίνεται από 55.000 εως 70.000 στρέμματα ανάλογα με το ύψος της στάθμης του νερού.

Ορισμένοι από τους κατοίκους ασχολούνται με την αλιεία, αφού η λίμνη είναι μία από τις πλουσιότερες της Ελλάδας σε ψάρια του γλυκού νερού. Τέλος η λίμνη Κερκίvη είναι τόπος αναψυχής, προσφέροντας στους επισκέπτες της πληθώρα δραστηριοτήτων, ενώ για τους επιστήμονες είναι μια αστείρευτη πηγή γνώσης και έρευνας, γιατί λίγες περιοχές μπορούν να συνδυάζουν τόσα πολλά οικολογικά φαινόμενα και τόσο μεγάλη βιοποικιλότητα.

Χάρτης


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος