Τους Αγιασμούς των Σχολείων τέλεσε ο Σιδηροκάστρου Μακάριος

Συνολικά έξι Αγιασμούς σε σχολεία του Σιδηροκάστρου και της Ηράκλειας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Πρώτα τέλεσε τον αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου το οποίο βρίσκεται κοντά στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 2ο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο , στο Παλλατίδειο Γυμνάσιο & Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου, με την παρουσία του Δημάρχου Σιντικής κ. Φώτιου Δομουχτσίδη και των Αντιδημάρχων του.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Γενικό Λύκειο και στο ΕΠΑΛ της Ηράκλειας παρουσία του Δημάρχου Ηράκλειας κ. Γεωργίου Κουτσάκη.

Σε όλα τα Σχολεία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές ευχές και νουθεσίες για μια σχολική χρονιά ευλογημένη και καρποφόρα ευχόμενος να αποκτήσουν οι μαθητές σοφία, γνώση και προκοπή στην ζωή τους ως εφόδια για το μέλλον τους.

Συνεχάρη τους δασκάλους και τους καθηγητές για την διάθεση και τις προσπάθειές τους να καλλιεργήσουν τις προσωπικότητες των μαθητών και παρότρυνε τους γονείς να στηρίζουν και να ενισχύουν τα παιδιά στον αγώνα τους αυτόν για τη μάθηση.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασσε τη λύπη και τη στενοχωρία του για τους μαθητές των περιοχών που επλήγησαν από τις κατατροφικές πλημμύρες και δεν κατάφεραν να συγκεντρωθούν στις σχολικές μονάδες τους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπενθύμισε, τέλος, στους μαθητές το καθήκον τους να είναι συνεπείς και πειθαρχημένοι στις υποδείξεις του διδακτικού προσωπικού και να μελετούν τα μαθήματά τους έτσι, ώστε το πέρασμά τους από τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να είναι παραγωγικό και ωφέλιμο για την προσωπική τους εξέλιξη και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος