Φώτιος Δομουχτσίδης : Το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της πλατείας Σιδηροκάστρου έλαβε ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ τέλος

Με την απόφαση του ΕΦΕΤΕΙΟΥ Θεσσαλονίκης, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης και η παράταξή του, λύγει το θέμα με το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της πλατείας Σιδηροκάστρου. με αποζημίωση  192.000€ προς του κληρονόμους. 


Φώτιος Δομουχτσίδης : Χθες 26 Σεπ 2023,  εκδικάστηκε η Ένσταση των κληρονόμων της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΙΔΗΡΌΚΑΣΤΡΟΥ, κατά της Πρωτόδικης Απόφασης του ΕΦΕΤΕΙΟΥ Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε καθοριστεί η αποζημίωση τους στις 192.000€ , για να ΠΆΡΕΙ Ο ΔΉΜΟΣ στην κυριότητα του την ΠΛΑΤΕΙΑ!
Οι κληρονόμοι ζητούσαν 600.000€!!!!
Η απόφαση του ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΣΊΔΙΚΗ!
Προχωράμε στο ΤΈΛΟΣ!
Προχωράμε να ΠΆΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!
Προχωράμε να την φτιάξουμε όπως την οραματιζόμαστε!
Προχωράμε ΣΤΗ ΝΈΑ ΕΠΟΧΗ!
Προχωράμε Σταθερά στο ΜΈΛΛΟΝ!
Προχωράμε.... ΜΠΡΟΣΤΆ!
Σιντική ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 2023 : ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
Ο προσωπικός αγώνας του Δημάρχου για το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της πλατείας Σιδηροκάστρου που υπήρχε εδώ και 90 χρόνια έλαβε ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ τέλος, κατόπιν τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου.

Ένα πρόβλημα που καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε λόγω της πολυπλοκότητας που υπήρχε από τους κληρονόμους των κληρονόμων, καθώς η πλατεία δεν ανήκει στο Δήμο.

3 Χρόνια προσωπικού αγώνα και παρά την χρονοκαθυστερηση της γραφειοκρατίας, το πράσινο φως, δόθηκε χθες 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι κληρονόμοι, των κληρονόμων.. άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε καθοριστεί η αποζημίωση της στις 192.000€ και οι δικαιούχοι ζητούσαν 600.000€.

Η υλοποίηση του οράματος, ξεκινά με τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας της πλατείας Σιδηροκάστρου στο Δήμο Σιντικής και ΑΜΕΣΑ η έναρξη εργασιών για την ανάπλαση της

Στην πλατεία Σιδηροκάστρου θα γινόταν τα ανοικτά κέντρα. Με την υπ’ αριθ. 4328/28-06-2019 Απόφαση Ένταξης είχε εγκρίθει με 100% χρηματοδότηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής η πρόταση του Δήμου Σιντικής για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Σιδηροκάστρου» με προϋπολογισμό 1.750.800 € και συνδικαιούχο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών εμπορίου.

Η Απόφαση ΕΔΩ

Το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της πλατείας Σιδηροκάστρου το γνώριζε η Δημοτική αρχή το 2019, παρ' όλ' αυτά έκανε πρόταση ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα (ελπίζοντας μάλλον να έχει λυθεί)

Τον Μάρτιο του 2022 ο Δήμος Σιντικής "πανηγύριζε" για το πρώτο βήμα για την μετάβαση της κυριότητας. 

Δήμος Σιντικής : Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε για τη μετάβαση της κυριότητας της κεντρικής πλατείας του Σιδηροκάστρου στον Δήμο Σιντικής, με τον καθορισμό της τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης από το Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου καθορίζει την προσωρινή τιμή μονάδας αποζημίωσης, που οφείλει να καταβάλει ο Δήμος Σιντικής, για το ακίνητο που απαλλοτριώνεται, επιφάνειας 721,90 τ.μ., στο ποσό των διακοσίων εβδομήντα (270) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή συνολικά 194.913,00 ευρώ.

«Μία εξέλιξη, που ήρθε χάρη στην πολύτιμή συνεισφορά των νομικών συμβούλων του Δήμου και η οποία δικαιώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. Αυτή είναι η πρώτη νίκη μιας σειράς αγώνων που δίνει η Δημοτική Αρχή για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τη Πόλη μας 80 χρόνια τώρα και στέκεται εμπόδιο στην ανάπλαση της πλατείας Σιδηροκάστρου. Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά για την οριστική διευθέτηση του θέματος για το καλό της πόλης του Σιδηροκάστρου», τόνισε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Αυτό το έργο δεν έγινε ποτέ μιας και το 2022 ο Δήμος Σιντικής απεντάχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος