Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη του κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδη στο λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Σιντικής.

Επίσκεψη του κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδη στο λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Σιντικής, χθες 6 Σεπτεμβρίου 2023
Με αφορμή των εορταστικών εκδηλώσεων στο Μοναστηράκι Σιντικής για τα 100 χρόνια απο την ίδρυση του, επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο του συλλόγου ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιντικής κ Ιωσήφ Παναγιωτίδης όπου μέλη του συλλόγου τον ξενάγησαν στους χώρους του Μουσείου που στεγάζεται στο κλειστό δημοτικό σχολείο του χωριού.
Πλούσια εκθέματα από τις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων της εποχής που φύλαξαν με αγάπη και αναμνήσεις, κειμήλια από της αλησμόνητες πατρίδες,(Άκαλαν της Ανατολικής Θράκης)  χρηστικά αντικείμενα της καθημερινής ζωής τους, αγροτικά εργαλεία,  γυρίζουν τον χρόνο πίσω και την ιστορία των προσφύγων του Μοναστηρακίου.
Ο κ. Παναγιωτίδης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την φιλοξενία και ξενάγηση του, για την εξαίρετη προσπάθεια και Πολιτιστική δράση του συλλόγου και την δημιουργία αυτού του ξεχωριστού μικρού λαογραφικού Μουσείου και τους υποσχέθηκε την, από κοινού προσπάθεια, για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου αυτόνομου χώρου για την στέγαση και περαιτέρω ανάπτυξη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου