Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Στη Ρουμανία ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου

Στην όμορφη χώρα της Ρουμανίας με το πλήθος των μοναστηριών βρέθηκε κατά το πενθήμερο 20 με 25 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος μαζί με τρεις συνεργάτες του .

Τον π. Γεώργιο,τον π. Σέργιο Ρουμάνο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως εδώ και 20 χρόνια και τον διάκονο π. Λεόντιο, κατόπιν αδείας της Ιεράς Συνόδου και της ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μπουζάου και Βράντσεα κ. Κυπριανού.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός είναι από ετών φίλος του Σεβασμιωτάτου και ελληνομαθέστατος,αφού σπούδασε για μια επταετία στην Ελλάδα ως υπότροφος της.

Ο Σεβασμιώτατος ταξίδεψε οδικώς. Το ταξίδι διήρκεσε 8 περίπου ώρες.

Διήλθε την όμορφη χώρα της Βουλγαρίας και εν συνεχεία δια του Βουκουρεστίου έφθασε μετά δίωρον στην πόλη του Μπουζάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μπουζάου με τιμές και ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε τον Σεβασ. με την συνοδεία του και τους προσέφερε πλούσια και αρχοντική φιλοξενία. Φιλοξενήθηκαν όλοι στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο,το λεγόμενον Παλάτιον,κτίσμα του 18ου αιώνα και ανακαινισμένο πλήρως, καθώς και όλα τα παρακείμενα νεοκλασσικά κτίρια των γραφείων, του εκκλησιαστικού μουσείου, του εκκλησιαστικού Σεμιναρίου με 95 σπουδαστές των επισκοπικών παρεκκλησίων και του καθεδρικού Ναού.

Με ιδιαίτερη ευλάβεια οι δύο Αρχιερείς και οι συνοδείες τους επισκέφθηκαν 8 Ιερές Μονές όπου έγιναν δεκτοί από τους μοναχούς και τις μοναχές.

Περιηγήθηκαν τα εκατοντάδες στρέμματα των αμπελώνων και το οινοποιείο της Ι. Αρχιεπισκοπής,το κηροπλαστείο και τα εργαστήρια εκκλησιαστικών ειδών,τα γραφεία τουριστικών περιηγήσεων με τα 2 λεωφορεία,το κεντρικό γραφείο τελετών, την καφετέρια της Ι. Αρχιεπ. καθώς και τις 7 αρχιεπισκοπικές επιτροπές με τα γραφεία τους και τους προϊσταμένους τους και πλήθος περικαλλέστατων Ιερών Ναών.

Οι εντυπώσεις άριστες από όλες τις απόψεις με την εντατική δουλειά που γίνεται και το πλήθος των δραστηριοτήτων.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου οι αρχιερείς μετέβησαν στην επαρχία Βράντσεα και πιο ειδικά στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου όπου ετέλεσαν τον εσπερινό και την θ. Λειτουργία για την μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου του Ρουμανικού λαού με την παρουσία και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου και Βικαρίου κ. Δαμασκηνού.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ετέλεσαν την θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου όπου ετελέσθη η χειροτονία σε πρεσβύτερο καθηγητού του Εκκλησ. Σεμιναρίου.

Σε όλες τις εκκλησιαστικές τελετές ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Κυπριανός καλωσόρισε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου,ο οποίος και εκήρυττε τον Θ. Λόγον με μετάφραση στα Ρουμανικά από ελληνομαθή Θεολόγο.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου