Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Λιλιπούτειο χριστουγεννιάτικο χωριό στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Πετριστίου

Τον τίτλο του πλέον … λιλιπούτειου χριστουγεννιάτικου χωριού που έχει στηθεί στην Ελλάδα, διεκδικεί το Δημοτικό Σχολείο Νέου Πετριτσίου στις Σέρρες. Το χωριό, που θυμίζει χώρα της κεντρικής Ευρώπη με ψηλούς στολισμένους πύργους και ψηλά καμπαναριά – ωρολόγια, σκορπάει χαρά στους μικρούς μαθητές και όχι μόνο.

Το όμορφο θέαμα είναι αποτέλεσμα δημιούργησαν με αγάπη και μεράκι η εκπαιδευτικός του σχολείου Χριστίνα Καγιάζη και ο επιχειρηματίας Μάκης Λεοντιάδης. Οι δυο τους, και με την υποστήριξη της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Μαυρίδου, εργάστηκαν για ώρες όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να προσφέρουν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο θέαμα, που το δεν το χαίρονται μόνο τα παιδιά του σχολείου αλλά και οι γονείς που επισκέπτονται τη σχολική μονάδα.

Είναι η δεύτερη χρονιά που το μικρό χωριό, στήθηκε στο κεντρικό διάδρομο του ισογείου της σχολικής μονάδας, σκορπώντας χαρά και όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Φιλοδοξία, όπως λένε οι δημιουργοί, κάθε χρόνο να μεγαλώνει σε έκταση και να προσελκύει περισσότερο κόσμο και κυρίως παιδιά από ολόκληρη την περιοχή.

Εντυπωσιακό είναι επίσης και το γραμματοκιβώτιο που έχει στηθεί δίπλα στο μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου τα παιδιά του σχολείου ρίχνουν τα γράμματα τους, με τις επιθυμίες τους, βλέποντας στην οθόνη να φτάνουν … live στο σπίτι του Άη Βασίλη στην μακρινή Λαπωνία.

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου