Εορτασμός του Αγίου Λουκά στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστου, 10 - 11 Ιουνίου 2024

Εορτασμός του Αγίου Λουκά στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστου, 10 - 11 Ιουνίου 2024

Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου 
Ιερός ναός Αγίας Παρασκευής

-Υποδοχή εικόνος Αγίου Φανουρίου από το νησί της Ροδου ώρα 18:00 -Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιο- τάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κκ Μακαρίου μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος για την εορτή του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ώρα 18:30
- Περιφορά εικόνος Αγίου Λουκά του ιατρού από τον σύλλογο ΣΥ.ΦΑ.ΜΟ.Σ ώρα 19:15
ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
-Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του ΙΑΤΡΟΥ ώρα 07:00 το πρωί -
Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της ΑΠΟΔΟΣΙΣ του ΠΑΣΧΑ ώρα 21:00 το βράδυ

Σε αρκετούς χριστιανούς των καιρών μας φαντάζουν πολύ απόμακρα τα μαρτύρια των αγίων. Ο νους πηγαίνει  στου σκληρούς διωγμούς των τριών πρώτων αιώνων και κάνοντας ένα μεγάλο άλμα περιλαμβάνει και τους νεομάρτυρες της περιόδου της τουρκοκρατίας.
Όμως και στη σύγχρονη εποχή η Εκκλησία του Χριστού είχε στους κόλπους της αληθινούς μάρτυρες της; Πίστεως. Οι οποίοι δεν βίωσαν έμπρακτα μόνο το «μαρτύριο της συνειδήσεως» ,αλλά γνώρισαν και αποδέχθηκαν και σήκωσαν τον σταυρό των σωματικών και ψυχικών βασανιστηρίων ,με αυταπάρνηση ταπείνωση και υπομονή, «αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν».(Εβρ. 12,2) Τέτοιοι μάρτυρες πλεόνασαν ειδκά κατά τον 20ο αιώνα στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως ,όπου το αθεϊστικό καθεστώς είχε κηρύξει την Ορθόδοξη Εκκλησία σε απηνή διωγμό ,προσπαθώντας μάταια να επιβάλει στους κατοίκους της ένα νέο τρόπο ζωής , « που θα είναι απαλλαγμένος από την Εκκλησία και τις δεισιδαιμονίες της και θα θεμελιωθεί πάνω στη χρησιμοποίηση κάθε επιστημονικής και τεχνικής κατάχτησης, που θα εμπλουτίσει και θα ομορφύνει τη ζωή του ανθρώπου, όπως έγραφε ο Τρόσκυ («Προβλήματα της καθημερινής ζωής ‘,Αθήνα 1980,σ.87).
Μεταξύ των πλέον διακεκριμένων και γνωστών στην Ελλάδα νέων μαρετύρων υπήρξε ο άγιςο Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, ιατρός, καθηγητής χειρουργικής, ο οποίος υπέστη τα πάνδεινα και αναδείχθηκε αληθινός μάρτυρας του Χριστού και καύχημα όχν μόνο της ρωσικής αλλά και της καθόλου Ορθόδοξου Εκκλησίας .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος