Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια εορτάστηκε η 111η επέτειος από την απελευθέρωση της πόλης του Σιδηροκάστρου.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια εορτάστηκε η 111η επέτειος από την απελευθέρωση της πόλης του Σιδηροκάστρου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου, όπου τελέστηκε την παραμονή της εορτής ο Εσπερινός και ανήμερα της 27ης Ιουνίου η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος πλαισιωμένος από τους Ιερείς των ενοριών του Σιδηροκάστρου και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε το καθιερωμένο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κυρού Κωνσταντίνου (Ασημιάδη), ο οποίος βασανίστηκε και δολοφονήθηκε με βάναυσο τρόπο από τους Βουλγάρους το 1913 και η προτομή του κοσμεί το μνημείο πεσόντων της πόλης..

Το μήνυμα του Δημάρχου Σιντικής Γιώργου Τάτσιου, για την 111η επέτειο της απελευθέρωσης του Σιδηροκάστρου:

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913
Η ημέρα της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ!
Η μάχη της Βέτρινας ή Δεμίρ Χισάρ, άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου, των Σερρών και ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας!

Το Σιδηρόκαστρο πνίγηκε στο αίμα… Περισσότεροι από 140 Σιδηροκαστρινοί σφαγιάστηκαν από τους Βούλγαρους πριν αυτοί εγκαταλείψουν την πόλη. Μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Μελενίκου Κωνσταντίνος Ασημιάδης!

Μετά από 530 χρόνια σκλαβιάς στην Οθωμανική αυτοκρατορία η Μακεδονία απελευθερώθηκε!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΙΝΤΙΚΗ!





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος