Ο Σερραίος αθλητής Μπεκιάρης εγκαταλείπει τον αγώνα για την επιλογή των αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Άμστερνταμ, 23 Ιουνίου 1927

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί προκριματικών αγώνων στίβου για την επιλογή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Άμστερνταμ το 1928. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους, ο Σερραίος αθλητής Μπεκιάρης θεωρούταν το φαβορί για να θριαμβεύσει. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αγώνα, δύο χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό και ενώ ήταν πρώτος, εγκατέλειψε χωρίς κανένα εμφανή λόγο.

Η ξαφνική εγκατάλειψη του Μπεκιάρη προκάλεσε έκπληξη και απογοήτευση, καθώς όλοι τον περίμεναν να κερδίσει τον αγώνα. Παρά το γεγονός ότι οι λόγοι για την εγκατάλειψή του δεν είναι γνωστοί, τέτοια περιστατικά μπορούν να αποδοθούν σε διάφορους παράγοντες όπως ψυχολογική πίεση, αιφνίδιες αδιαθεσίες ή άλλες απρόβλεπτες καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν έναν αθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Αθανάσιος Μπεκιάρης είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του Σερραϊκού αθλητισμού. Ο Αθανάσιος Μπεκιάρης  γεννήθηκε το 1904 στη Βέργη Σερρών και από πολύ μικρή ηλικία  έδειξε τις ικανότητες του στον αθλητισμό και κυρίως στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων. Υπό την καθοδήγηση του γυμναστή Μιχάλη Κουμούση ξεκίνησε το 1927 να παίρνει μέρος σε αγώνες και αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης στους δρόμους 10.000.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος