Η εικόνα του Αγίου Φανουρίου και το πραγματικό γεγονός που βιώσαμε

Είναι ένα γεγονός που δεν θέλαμε να αναφέρουμε για να μην θεωρηθεί μια ψεύτικη προσπάθεια παρακίνησης του κόσμου.
Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στη Ρόδο, όταν η φωτορεπόρτερ μας έφτασε στο νησί για να καλύψει την αναχώρηση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου από την ομώνυμη εκκλησία. Η εικόνα επρόκειτο να μεταφερθεί στην Αγία Παρασκευή  στο Σιδηρόκαστρο για να ευλογήσει τους πιστούς.

Ενώ ετοιμαζόταν για το ρεπορτάζ, η ρεπόρτερ δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από ένα φιλικό της πρόσωπο, που τις είπε "Σε παρακαλώ, αν μπορείς, άναψε ένα κερί για μένα στον Άγιο Φανούριο. Έχω περάσει δύσκολες στιγμές τελευταία και το έχω πραγματικά ανάγκη."

Η ρεπόρτερ, με την καλοσύνη και την ευγένεια που τη χαρακτήριζαν, συμφώνησε αμέσως. Φτάνοντας στην εκκλησία, πριν βγάλει τις φωτογραφίες, άναψε ένα κεράκι για αυτήν αλλά και για το φιλικό της πρόσωπο, ψιθυρίζοντας μια μικρή προσευχή.

Την επόμενη μέρα, νωρίς το πρωί, το τηλέφωνό της χτύπησε ξανά. Ήταν το φιλικό της πρόσωπο, και από τον τόνο της φωνής της φαινόταν πόσο χαρούμενη ήταν. "Άναψες το κεράκι για μένα, έτσι δεν είναι; Το ξέρω γιατί βρήκα τα 40 ευρώ που είχα χάσει πριν από έναν μήνα! Ήταν χρήματα που τα χρειαζόμουν πραγματικά."

Η ρεπόρτερ χαμογέλασε και αισθάνθηκε μια ζεστασιά στην καρδιά της. Δεν ήθελε να το αποκαλέσει θαύμα, αλλά ήξερε πως ήταν ένα γεγονός που είχε ιδιαίτερη σημασία για τη φίλη της. Μοιράστηκε την ιστορία αυτή με μας της και αποφάσισε να την παραχωρήσει για το παρόν άρθρο ως μια μικρή, αληθινή ιστορία ελπίδας και πίστης.

Το αν θεωρήσετε πως είναι θαύμα ή ένα απλά τυχαίο γεγονός, είναι δικό σας θέμα και δεν μας ενδιαφέρει το πως θα το θεωρήσετε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καταλάβουμε όλοι το πόσο σημαντικό είναι να στηριζόμαστε σε ανθρώπους δίπλα μας και να στηρίζουμε ανθρώπους δίπλα μας, πράγμα που στις μέρες μας κοντεύουμε να ξεχάσουμε.






















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος