Φεστιβάλ Κρουσοβίτη 2024 : Ποβολή ταινίας "Ο εχθρός δίπλα μου" Αχλαδπχώρι, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

 
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρουσοβίτη 2024 ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αχλαδοχωρίου "Κρουσοβίτης" σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας "Ο εχθρός δίπλα μου" στο Αχλαδπχώρι, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Μια ταινία γεμάτη σασπένς για τον εχθρό που έχουμε δίπλα μας – αλλά και μέσα μας.
ℹ Ο Βενσάν και η Ολγκά είναι ένα ζευγάρι από τη Γαλλία που ζει που εδώ και καιρό σε ένα χωριό στην ενδοχώρα της Γαλικίας. Εκεί ζουν μια ήσυχη καθημερινότητα, φυτεύοντας τα λαχανικά τους και ανακαινίζοντας εγκαταλειμμένα σπίτια, αν και η συμβίωσή τους με τους ντόπιους δεν είναι και τόσο ρόδινη. Η εναντίωσή τους στην προοπτική δημιουργίας ενός αιολικού πάρκου, θα πυροδοτήσει συγκρούσεις με τους γείτονες, και η συνύπαρξή τους δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. 
Ένα βουκολικό θρίλερ που αντλεί στοιχεία από το σινεμά του Τζον Μπούρμαν ή του Σαν Πέκινπα και ακολουθεί μια ανατρεπτική αφηγηματική δομή, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως ο Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (Ο έκπτωτος) είναι ένας από τους σπουδαιότερους Ισπανούς δημιουργούς της γενιάς του.
Με λαμπρή φεστιβαλική καριέρα (πρεμιέρα στις Κάννες), η ταινία απέσπασε το ξενόγλωσσο Σεζάρ και εννέα βραβεία Γκόγια (από 17 υποψηφιότητες): καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α΄ και β΄ αντρικού ρόλου, μουσικής, φωτογραφίας, μοντάζ και ήχου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος