Εγκρίθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Σερρών

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πράξη «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Σερρών», στο πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Συνοχής στην Κεντρική Μακεδονία» για  5 έτη και συνολικό προϋπολογισμό 558.301,25 ευρώ. Η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

«Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Η δομή θα διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στο οικείο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σερρών κ. Νίκος Φρυδάς.

Το ΚΗΦΗ θα λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα για 8 ώρες σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και οι υπηρεσίες που θα παρέχει είναι νοσηλευτική φροντίδα, φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης, ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, δραστηριότητες ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.


Οι υπηρεσίες αυτές θα εξασφαλίζουν υγεία και ποιοτική διαβίωση και θα υποστηρίζουν τους ωφελούμενους ώστε να διατηρούν την αυτονομία, την κοινωνική συμμετοχή, την επικοινωνία και την αυτάρκειά τους.

«Η ίδρυση του ΚΗΦΗ στο Δήμο Σερρών αποσκοπεί στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της, στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού των ηλικιωμένων μελών της κάθε οικογένειας. Η επιλογή των ωφελούμενων γίνεται βάσει κριτηρίων, κατάσταση υγείας, οικογενειακό εισόδημα και οικογενειακή κατάσταση» τόνισε από την πλευρά της, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προγραμματισμού κ. Δέσποινα Χατζηγαβριήλ.

Η νέα Δομή, θα λειτουργήσει σε κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου και πιο συγκεκριμένα εντός του Α΄ ΚΑΠΗ και θα διαθέτει τους εξής χώρους:

1) Ένας ενιαίος χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων.

2) Ένα γραφείο για τη διοικητική υποστήριξη.

3) Μια αίθουσα, εξοπλισμένη με κρεβάτια, κομοδίνα, μια ντουλάπα με κλινοσκεπάσματα  και ιατρικό εξοπλισμό.

4) Ένας μικρός χώρος που χρησιμοποιείται για παρασκευαστήριο των μικρών γευμάτων ο οποίος έχει διαμορφωθεί στην θέση του κυλικείου.

5) Ειδικός χώρος εξυπηρέτησης και αποθήκευσης στον όροφο.

6) 3 W.C. με προθάλαμο και ένας χώρος με ντουζιέρα με ειδική διαμόρφωση ώστε να εξυπηρετούνται και άτομα με κινητικές δυσκολίες.

7) Ένας χώρος υγιεινής για το προσωπικό ο οποίος θα βρίσκεται στον όροφο.

Για τη λειτουργία της νέας Δομής, θα προσληφθούν:

-1 άτομο ΤΕ Νοσηλευτής / τρια.

-2 άτομα ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ- ΔΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ βάσει του Π.Δ. 85/2022 – ΦΕΚ Α 232/17.12.2022 (πρώην ΔΕ Κοινωνικός φροντιστής).

-1 άτομο ΥΕ Βοηθητικό προσωπικό.

-1 άτομο ΔΕ Οδηγός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος