Δήμαρχος Σιντικής: Εμπιστοσύνη στους Προέδρους και Απαίτηση για Επιτυχή Διαχείριση της Καθημερινότητας των Πολιτών"

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Σιντικής, κ. Γεώργιο Τάτσιο, σχετικά με τις προσλήψεις στον Δήμο, ο κ. Τάτσιος μας ανέφερε αναλυτικά τις ενέργειες και τις αποφάσεις που έλαβε η νέα δημοτική αρχή για την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού και την εξοικονόμηση πόρων.

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό το ποσό των 933.000 ευρώ για να δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία πρασίνου μέσω διαγωνισμού, για χρονικό διάστημα δύο ετών. Η εταιρεία αυτή απασχολούσε μόλις 6-7 εργαζόμενους. Εμείς αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε με τον διαγωνισμό, αλλά να εκμεταλλευτούμε το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) για ανέργους άνω των 55 ετών», δήλωσε ο κ. Τάτσιος.

«Συγκάλεσα όλους τους προέδρους των κοινοτήτων και τους ζήτησα να μου υποδείξουν έναν εργάτη που θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, με την προϋπόθεση να μπορεί να κόβει κλαδιά, να καθαρίζει αυλάκια, να κόβει χόρτα και γενικά να ενδιαφέρεται για το χωριό. Τους τόνισα ότι δεν με ενδιαφέρει αν με ψήφισε ή όχι, μόνο να είναι ικανός. Να σημειωθεί ότι δέκα πρόεδροι εξελέγησαν με άλλους συνδυασμούς», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Τάτσιος τόνισε τη σημασία της εμπιστοσύνης που έδειξε στους προέδρους των κοινοτήτων: «Εμπιστεύτηκα την κρίση όλων των προέδρων και το μόνο που απαιτώ είναι να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η καθημερινότητα του πολίτη. μάρτυρές μου οι πρόεδροι».

Η απόφαση αυτή είχε σημαντικά θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο Σιντικής. «Προσλάβαμε 40 άτομα και εξοικονομήσαμε 250.000 ευρώ ανά έτος», επισήμανε ο κ. Τάτσιος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος