Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr μέχρι τις 15.07.2024. Οι δηλώσεις υποβάλλονται από πολίτες που έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους, με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 459.252 δηλώσεις, ενώ τις τελευταίες 4 ημέρες υποβλήθηκαν πάνω από 189.500. Η παράταση δόθηκε μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), προκειμένου να ολοκληρωθεί η καθολική προσπάθεια καθαρισμών από τους πολίτες.

Δήμος Σιντικής :
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://akatharista.apps.gov.gr) οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους έως 15 Ιουλίου, σύμφωνα με την ΥΠ790/27-5-24 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας.

Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα ή να υποβάλλουν ένσταση σε περίπτωση κύρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι: οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται:

α) σε περιοχές, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,
β) σε περιοχές, εντός ορίων οικισμών, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,/li>
γ) σε εκτάσεις, εντός ακτίνας εκατό μέτρων (100μ.) από τα όρια των ανωτέρω α) και β) περιπτώσεων, κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, και
δ) εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,
υποχρεούνται να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και να τους συντηρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Η δήλωση καθαρισμού που ακολουθεί είναι ετήσια και αφορά όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των ανωτέρω περιοχών και εκτάσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Τσαβλίδης Βασίλειος

Δελτίο Τύπου Πολιτικής Προστασίας
Υπόδειγμα Δήλωσης Υπόχρεων Ιδιωτών καθαρισμού των ιδιοκτησιών προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://akatharista.apps.gov.gr/) οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους έως 15 Ιουλίου, σύμφωνα με την ΥΠ790/27-5-24 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας.

Οι πληροφορίες που ζητούνται να συμπληρώσετε φαίνονται στην παρακάτω εικόνα:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος