Καλοχώρι : Η ενσάρκωση του ιδανικού χωριού με αραιοκατοικημένα σπίτια και τεράστιες αυλές

Καλοχώρι, 2024

Μια ιδανική περιγραφή ενός χωριού με αραιοκατοικημένα σπίτια και τεράστιες αυλές φέρνει στο νου μια ήρεμη, αγροτική περιοχή, γεμάτη πράσινο και φυσική ομορφιά. Σε ένα τέτοιο χωριό, τα σπίτια δεν είναι το ένα κοντά στο άλλο, αλλά διασκορπισμένα σε μεγάλες εκτάσεις γης, επιτρέποντας έτσι στους κατοίκους να έχουν άφθονο προσωπικό χώρο και ιδιωτικότητα.

Οι τεράστιες αυλές μπορούν να περιλαμβάνουν κήπους με λαχανικά, δέντρα με φρούτα, λουλούδια και φυσικά γρασίδι. 

Οι δρόμοι του χωριού είναι συχνά ήσυχοι, με λιγοστή κυκλοφορία, προσφέροντας έτσι ένα ήρεμο περιβάλλον μακριά από τον θόρυβο και την πολυκοσμία των πόλεων. Οι κάτοικοι μπορούν να απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα και την επαφή με τη φύση.

Τα κοινόχρηστα σημεία του χωριού, όπως η πλατεία, η εκκλησία και το καφενείο, λειτουργούν ως κέντρα συνάντησης και κοινωνικοποίησης για τους κατοίκους. Η ζωή σε ένα τέτοιο χωριό είναι συνήθως πιο απλή και ήσυχη, προσφέροντας μια αίσθηση κοινότητας και αλληλεγγύης.

Ένα χωριό με αραιοκατοικημένα σπίτια και τεράστιες αυλές είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια πιο ήσυχη και φυσική ζωή, μακριά από το άγχος και τη φασαρία των αστικών κέντρων.

Φυσικά μιλάμε για το Καλοχώρι Σιντικής

Το Καλοχώρι (επίσημη ονομασία “το Καλοχώριον”)γνωστό πριν από το 1926 ως Γλαμπόφτσα, είναι οικισμός της Κεντρικής Μακεδονίας στο νομό Σερρών. Ανήκει στην τοπική κοινότητα Καστανούσας του δήμου Σιντικής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 έχει πληθυσμό 127 κατοίκους.

Το χωριό βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης των Σερρών περίπου 7 χλμ δυτικά της Ροδόπολης, Σερρών στους νότιους πρόποδες του όρους Μπελασίτσα στην οροσειρά Μπελασίτσα (γνωστή και ως Κερκίνη ή Μπέλες).

Κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο το χωριό ήταν υπό βουλγαρικό έλεγχο, αλλά μετά τον Β' Βαλκανικό πόλεμο το 1913 ενσωματώθηκε στην Ελλάδα. 

Το 1923 κάτοικοι από την περιοχή των Κοτυώρων (Ορντούς) του Πόντου εγκαταστάθηκαν στο χωριό.

Σύμφωνα με την απογραφή του 1928, η Γλαμόφτσα ήταν χωριό με 49 οικογένειες με 176 άτομα. 
Το 1926 το χωριό πήρε το νέο του όνομα, αλλά το νέο όνομα μπήκε επίσημα στα μητρώα το επόμενο 

Το 2008 ιδρύθηκε ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας, με την ονομασία "Τα Κοτύωρα". Σκοπός της ίδρυσης είναι αφενός η διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων των προγόνων μας, αφετέρου η συλλογική συμμετοχή του χωριού μας σε διάφορα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.












Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος