Σωτήρης Κωνσταντινίδης: «Ο Γιατρός των γκoλ»

Γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1977 στο Σιδηρόκαστρο.
Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Εθνικού με προπονητή τον Αδάμ Παρίση.
Αγωνίστηκε με τον Εθνικό στην Δ΄ Εθνική και στην συνέχεια μεταγράφηκε στον Ηρακλή.
Με την φανέλα του Ηρακλή συμμετείχε σε 114 αγώνες σημειώνοντας 14 γκολ, με τη φανέλα της ΑΕΚ σε 201 παιχνίδια,σημειώνοντας 50 γκολ. Κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδος, χαμένες ευκαιρίες για πρωτάθλημα. Μέσα στη δεκάδα των «κιτρινόμαυρων» σκόρερ όλων των εποχών για τον θεσμό του Kυπέλλου Eλλάδος.

Αρχικά έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με τον Ηρακλή (1994/1999), αλλά και με την Eθνική Ομάδα των Eλπίδων, με αποτέλεσμα ΑΕΚ και Ολυμπιακός να ενδιαφερθούν πολύ έντονα για την απόκτησή του.

Με την Εθνική Ανδρών είχε 3 συμμετοχές το 1999.

Η Μεταγραφή του στην ΑΕΚ (1999/2005) αποτέλεσε πολύ μεγάλο σήριαλ.
Το καλοκαίρι του 1999 τελικά δικαιώνεται και υπογράφει στην ΑΕΚ.
Σημαντικότερό του γκολ στην ΑΕΚ αυτό εναντίον του ΟΣΦΠ στον τελικό κυπέλλου του 2002 στο ΟΑΚΑ.
Αποχώρησε από την ΑΕΚ το 2005.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Ιωνικό, Πανσερραικό, Αγροτικό Αστέρα, και στον Εθνικό Γαζώρου Συνέχισε σε Ερασιτεχνικό επίπεδο στις Σέρρες και συγκεκριμένα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Πως ξεκίνησες το ποδόσφαίρo;

Τα παιδιά εκείνα τα χρόνια είχαμε μοναδική διέξοδο το ποδόσφαιρο. Εγώ ξεκίνησα να παίζω στις Ακαδημίες του Εθνικού Σιδηροκάστρου.
Σιγά – σιγά, όσοι είχαμε ταλέντο και ήμασταν καλοί, ανεβήκαμε στη μεγάλη ομάδα που έπαιζε τότε στη Δ’ Εθνική.
Κάποια στιγμή, παράγοντες όπως ο Θεοδωρίδης του Ηρακλή και ο Καραντινίδης από τις Σέρρες, άκουσαν το όνομα μου. Ηρθαν, με είδαν, τους άρεσε το παιχνίδι μας. Κάπως έτσι έκλεισε η μεταγραφή στον Ηρακλή.
Εσύ από μικρός αγωνιζόσουν στην επίθεση;

Συνήθως έπαιζα μπροστά. Κυρίως πίσω από τον επιθετικό, όταν αγωνιζόμασταν με δύο. Άλλες φορές, έπαιζα μόνος μου στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σάντος ήταν εκείνος που με έβαλε αριστερά και θα μπορούσα να πω, ότι κατά κάποιο τρόπο το δικό του μάτι ήταν καλύτερο από τις δικές μου απόψεις. Μου βγήκε σε καλό. Εκείνος με έβαλε αριστερά.
Τα χρόνια στον Ηρακλή πως ήταν;

Εκείνα τα χρόνια ήταν σαν παραμύθι. Είχαμε μια άγνοια κινδύνου. Είχα πάει 16-17 ετών σε μια ομάδα που ήταν…κωλοπετσωμένη. Με παίκτες έμπειρους, όπως ο Γιοβάνοβιτς, ο Δανιήλ Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Σκαρτάδος. Μεγάλα ονόματα. Είχα άγνοια κινδύνου. Επρεπε να τους συναγωνιστώ στις προπονήσεις και να τους ξεπεράσω. Το έβλεπα ως μεγάλη πρόκληση. Αλλα το αντιμετώπιζα ως κάτι φυσιολογικό.
Πήγες γρήγορα στην Εθνική ομάδα, σε έμαθε όλος ο κόσμος. Πως έγιναν όλα αυτά;

Ήμουν από τα μικρά στην Εθνική. Ο πρώτος που με κάλεσε ήταν ο Σοφιανίδης, μαζί με Καραγκούνη, Κατσούρη, Λάκη, Αντζα. Πρέπει να ήταν το ’91. Μετά ήρθε ο Παπαεμμανουήλ, ο Κόλλιας που ήταν για πολλά χρόνια στην Εθνική Νέων και Ελπίδων. Περάσαμε πολύ καλά χρόνια. Ο Ιορντανέσκου με κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών.
Πότε άρχισαν τα πρώτα σενάρια από μεγάλες ομάδες του κέντρου για εσένα;

Όταν πέρασαν κάποια χρόνια. Εμεινα λίγο παραπάνω στην Ελπίδων, επειδή πήγα από μικρός. Στη δεύτερη φάση άρχισε να υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Αθήνας, αλλά και τις άλλες της Θεσσαλονίκης. Πλησίαζε και το τέλος του συμβολαίου μου. Είχα υπογράψει μικρός και έφτασα σε λήξη συμβολαίου στα 22.
Η «ΠΟΡΤΑ» ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Εσύ τι είχες θέσει ως προτεραιότητα για το επόμενο βήμα σου;

Πριν υπογράψω στον Ηρακλή, είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Τρεις φορές είχα έρθει στην Αθήνα και είχα συζητήσει με τον κ. Βαρδινογιάννη. Έπαιζα ακόμα στον ΕΘΝΙΚΟ , αλλά θεώρησα πως δεν ήταν σωστό να πέσω στα βαθιά κατευθείαν. Ο Παναθηναϊκός με ήθελε ως ημιεπαγγελματία, που υπήρχαν τότε, όπως ήταν ο Καραγκούνης. Τότε είχα αποφασίσει να πάω στον Ηρακλή. Το έκρινα πιο σώφρων, πριν πάρω μεταγραφή σε κάποια ομάδα της Αθήνας.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ  ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ “ΟΧΙ” ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Είχα μιλήσει με διάφορες ομάδες, Από την αρχή όμως, έκλινα προς την ΑΕΚ.

Για ποιο λόγο συνέβη αυτό και έδειχνες προτίμηση προς την ΑΕΚ;

Με την επιστροφή του κ. Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, ενός ανθρώπου με μεγάλο κύρος που επηρεάζει πολύ, ως ομάδα η ΑΕΚ νομίζω πως μου ταίριαζε περισσότερο. Μου άρεσε η φιλοσοφία, το στυλ της, ο κόσμος της.
Πόσο εύκολο ήταν εκείνα τα χρόνια να πεις όχι στον Ολυμπιακό και να προτιμήσεις την ΑΕΚ;
Δύσκολα έλεγες όχι στον Ολυμπιακό, αλλά δύσκολα έλεγες όχι και στην ΑΕΚ. Είναι μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να πάω στον Ολυμπιακό. Είχα την αίσθηση πως στην ΑΕΚ θα περνούσα καλύτερα».
ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Η πρώτη σου χρονιά τελειώνει με τον ερχομό του Παθιακάκη και την κατάκτηση του κυπέλλου.
Πως έβλεπες εσύ την πρώτη χρονιά σου;

Ήταν πρωτόγνωρα τα πράγματα για εμένα. Το κύπελλο είναι σημαντικός τίτλος.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΣΑΝΤΟΣ

Το καλοκαίρι του ’01, με Ψωμιάδη, Σάντος και μεγάλη αναταραχή, πως ήταν για εσένα;

Αυτό ήταν το εντελώς παράλογο. Γίνονταν απίστευτα πράγματα, αλλά πήγαμε καλά. Με τον Σάντος ήταν διαφορετικά. Δεν είχαμε καμία σχέση, αλλά με έβαζε επειδή του έκανα τη δουλειά.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Τι κρατάς πιο έντονα ως ανάμνηση από τα χρόνια σου στην ΑΕΚ;

Από την ΑΕΚ κρατάω όλες τις στιγμές. Καλές και κακές. Είμαι ρεαλιστής. Πέρασα πάρα πολύ καλά. Τα χρόνια που πέρασα εγώ ήμουν τυχερός. Ηταν ανεβασμένο το ποδόσφαιρο, τα χρήματα ήταν καλά. Δεν ήταν ποτέ τόσο χάλια οι μικρομεσαίες ομάδες. Ηταν μια εξαετία, σαν παραμύθι. Θυμάμαι όλες τις στιγμές. Ματς που έχουν ξεχαστεί από τον κόσμο. Θυμάμαι με χαρά ματς που έπαιξα, αλλά και εκείνα που δεν έπαιξα. Είχα μόνο έναν σοβαρό τραυματισμό.

πηγή:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος