Γεώργιος Παπάς

Ο Γεώργιος Παπάς γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1807. Ήταν γιος του Εμμανουήλ Παπά.

Ο Γεώργιος έλαβε κι αυτός καλή μόρφωση πράγμα που φαίνεται από την εργασία που έκανε, αφού στα 1838, τον βρίσκομε στην ελεύθερη Ελλάδα στο Αγρίνιο όπου ασκούσε το επάγγελμα του δικαστικού Γραμματέα. Από κάποιο πληρεξούσιο έγγραφο που κάνει προς τον αδελφό του Κων/νο στις Σέρρες για κληρονομικά αναφέρεται το εξής:

“…Εν Αγρινίω της 10 Σεπτεμβρίου 1838, σήμερον ημέρα Σάββατο.,.κλπ, παρουσιάσθη ενώπιον του υποφαινομένου ειρηνοδίκου Αγρινίου ο κύριος Γεώργιος Εμμανουήλ Παπά, Δικαστικός Γραμματέας και παρόντων των μαρτύρων… δίδει εις τον Επίτροπον αδελφόν του Κων/νο την πληρεξουσιότητα να ενεργεί καθ’ όλας τας υποθέσεις ως να υπήρχε και αυτός ο ίδιος αυτοπροσώπως…”.

Την ίδια πληρεξουσιότητα έκαναν προς τον αδελφό τους Κων/νο και τα άλλα αδέλφια, Αναστάσιος, Μιχαήλος και Αλέξανδρος.

Οι αγώνες του Κων/νου για δικαίωση των αγώνων του πατέρα του των αδελφών του και της οικογενείας του συνεχίζονται. Στα 1858 από τα 5 αδέλφια που ζούσαν ως τότε (Αναστάσιος, Μιχαήλος, Γεώργιος, Αλέξανδρος και Κων/ νος, τρία είχαν αποθάνει εκείνο το χρόνο. Ο ένας στη Βόνιτσα, προφανώς θα πρόκειται για το Γεώργιο, που τον είδαμε δικαστικό γραμματέα στο Αγρίνιο, ο άλλος στην Πάτρα, πρόκειται για τον Αναστάσιο. και ο τρίτος στη Χαλκίδα, που ήταν ο Μιχαήλος. Στη ζωή έμειναν τη χρονιά αυτή ο Κων/νος και η Ελένη στην πόλη των Σερρών και η Νεράντζω προφανώς στη Βραΐλα της Ρουμανίας μαζί με την ανύπαντρη κόρη της Σοφία σε άθλια οικονομική κατάσταση όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο των Αρχείων του Εμμ.Παπά.

Για τον Αλέξανδρο δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα εκτός από κάποια αναφορά του αδελφού του Κων/νου προς την Επιτροπή Αγώνος το 1865 που αναφέρονται οι θυσίες της οικογενείας του Εμμ. Παπά και που από τα 11 παιδιά του ήρωα ζούσαν την εποχή εκείνη μόνο τρία. Ο Κων/νος, η Ελένη και ο Αλέξανδρος στη νότια Ελλάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο καπετάν Μητρούσης (με τους άνδρες του) εισήλθε στην πόλη των Σερρών, 13 Ιουλίου 1907

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος