Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Το Αμερικάνικο Υπουργείο Εξωτερικών, Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδας» ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με τη σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας. 26 Δεκ 1944

Η Αμερική σήμερα έχει αναγνωρίσει την ΠΓΔ ως Μακεδονία, ο λόγος πολυ απλος, κέρδος και χρήμα για Αμερικάνους αλλά και Έλληνες πολιτικούς.

Ο Αμερικανός Υπουργός των Εξωτερικών της κυβερνήσεως Ρούζβελτ, Έντουαρτ Στεττίνιους (φωτογραφία), που διείδε τον απώτερο στόχο των επεκτατικών σχεδίων της Σοβιετικής Ενώσεως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με την υπ΄αριθ. 868614/26-12-1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των ΗΠΑ τους δίνει οδηγίες να πληροφορήσουν ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία ( δηλαδή ως απάτη ) την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» και «Μακεδονικής συνείδησης». Έγραφε συγκεκριμένα:
«Το Υπουργείο (Εξωτερικών) σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον αυξανόμενες προπαγανδιστικές διαδόσεις και ημιεπίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης και από Γιουγκοσλαβικές πηγές παρτιζάνων και άλλων, με την πρόθεση να συμπεριληφθούν και ελληνικές περιοχές στο υπό διαμόρφωση κράτος. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδας» ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με τη σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας.» Και πρόσθετε: « Η Αμερικανική Κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν τη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία να δημιουργήσουν θέμα Μακεδονίας.» 
Αυτά τόνιζε το 1944 ο τότε Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και απειλούσε όσους δημιουργήσουν θέμα Μακεδονίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου