Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Ανοιχτή Πρόταση προς τον Δήμο Σιντικής

Με αφορμή την συμμετοχή του Δήμου Σιντικής στην πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της ΕΡΤ Σερρών με όλους τους δήμους του Νομού προς τους πληγέντες της Μάνδρας Αττικής,  κατά την οποία η κινητοποίηση και στήριξη των δημοτών της Σιντικής, των σχολείων, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και του Ν.Π.Δ.Δ. «Πρόνοια και Αγωγή» ήταν μεγάλη:
Προτείνουμε την δημιουργία μόνιμου φορέα από τον Δήμο ο οποίος θα συλλέγει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από όσους δύνανται να δώσουν κάτι που τους περισσεύει και θα τα κατανέμει στους συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ενώ παράλληλα είναι θεμιτό να ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο οι έχων το λίγο παραπάνω θα μπορούν να καταθέσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Ο λόγος για τον οποίο κάνουμε αυτήν την πρόταση, κατά πρώτον είναι το ότι ακόμη και δίπλα μας (λόγω της μόνιμης κατάστασης της χώρας μας) υπάρχουν και θα υπάρχουν για αρκετό καιρό άτομα που στερούνται έστω και τα βασικά 

Κατά δεύτερον για την αποφυγή της όποιας σύγχυσης λόγω παρόμοιων δραστηριοτήτων για τον ίδιο σκοπό, ιδικά την ίδια χρονική περίοδο.
 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ. Τ Σιδηροκάστρου συγκεντρώνει αγαθά πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Μάνδρας Αττικής.

Ο φορέας θα ταν καλό να έχει και οργανωτικό χαρακτήρα εάν είναι εφικτό. Στην προκειμένη περίπτωση για τον ίδιο σκοπό "βοήθεια" συγκέντρωνε και το ΣΕΟ Τ.Τ. Σιδηροκάστρου (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ. Τ Σιδηροκάστρου).

Με αυτόν τον τρόπο θα οργανωθεί καλύτερα το προσωπικό το οποίο συμμετέχει εθελοντικά, επίσης μπορεί να αποφευχθούν κάποια έξοδα (συγκέντρωση αγαθών, αποστολή κτλπ).

Το καλύτερο για εμάς θα ήταν να δίνετε η όποια βοήθεια από αυτόν που έχει το κάτι παραπάνω σε αυτόν που το έχει ανάγκη απευθείας. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και οι δυσχέρειες πολλές.

Η πρόταση μας γίνεται δημόσια για να αξιολογηθεί και φυσικά βελτιωθεί ή ακόμη και να αντιπροταθεί κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου