Η Σιντική στη φυλακή ΔΙΟΔΙΩΝ με βιτρίνα τον δρόμο Χριστός-Κάτω Αμπέλα.

Κάθετος άξονας Εγνατίας, με τα μαύρα χάλια. Με την Σιντική να έχει την τιμητική της. "Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν". 

Φυσικά και πρέπει να φτιαχτεί, αλλά όποιος νομίζει ότι τους έπιασε ο πόνος μάλον δεν κατάλαβε καλά.

Μελέτες έργα χρήμα, και πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε , λεφτά του Ελληνικού λαού πεταμένα στο χώμα.

Για άλλη μια φορά δημοπρατείται το τμήμα Χριστός-Κάτω Αμπέλα, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια γίνεται και ξαναγίνεται. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ο διαγωνισμός της δημοπρασίας για την ανακατασκευή αυτού του τμήματος το οποίο είναι προβληματικό, ακατάλληλο και άκρως επικίνδυνο τμήμα της καθέτου της Εγνατίας Οδού λίγο πριν τον κόμβο του Σιδηροκάστρου. 

Αν πάμε λίγα χρόνια πίσω θα βρούμε άλλη μια δημοπρασία το 2009 από την Εγνατία Οδό Α.Ε.. και την Μαρία Κόλλια Τσαρουχά να δηλώνει: «Υπήρξαν καθυστερήσεις και αδυναμίες δεκαετιών. Σήμερα μετά από μια μεγάλη περίοδο παραγκωνισμού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ο τόπος μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης…»Αυτή την φορά το έργο θα είναι ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, από κεφάλαια της «Εγνατίας Οδού».

Θα λέγαμε μπράβο που για ακόμη μια φορά θα ξανακάνουν τον δρόμο αν δεν ξέραμε τον λόγο. Και ο λόγος είναι ένας..

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ  των οποίων η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Μάιο ένα χιλιόμετρο μετά τον κόμβο του Στρυμονικού, με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Με βάση το χρονοδιάγραμμα τα διόδια αναμένεται να λειτουργήσουν στις αρχές του 2019.
Κι αν ήταν ένας δρόμος που θα κρατήσει για πολλά χρόνια θα ήταν κάπως υποφερτό, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι σε 10 χρόνια πάλι θα είναι στα ίδια χάλια συν τα διόδια.

Η Σιντική εγκλωβίζετε, οι κάτοικοι της περιοχής του Σιδηροκάστρου θα πρέπει να πληρώνουν  από εδώ και πέρα για να βγούν από την Σιντική, πρός όλες σχεδόν τις συνηθισμένες κατευθύνσεις.

Το αστείο στο όλο θέμα είναι ότι θα μας ζητήσουν να τους πούμε και μπράβο.

Αναμένουμε αντίδραση από τον Δήμο μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Eξόρυξη χρυσού στις Σέρρες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος