Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Το περίπτερο του Δήμου Σιντικής στην ΔΕΘ και στην SEREXPO.

Ο Δήμος Σιντικής  όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εξασφάλισε δικό του σταντ στο περίπτερο 16 του Επιμελητηρίου Σερρών, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία πραγματοποιήθηκε από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  παρείχε ο Δήμος Σιντικής  σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου και σε κλάδους τροφίμων & ποτών, μεταποίησης και υπηρεσιών, με σκοπό την προβολή και διαφήμισή τους με την χρήση διαφημιστικών φυλλαδίων και δειγμάτων προϊόντων τους.
Παρόμοια δράση είχε ο Δήμος μας και στην 4η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών «SEREXPO 2018».

Καθ όλη την διάρκεια βλέπαμε πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής να περνάν από τα περίπτερα, του Δήμου μας εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.

Η προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα από τον Δήμος μας είναι όντως μεγάλη και οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους εμπλεκόμενους, μαζί και τον Δήμο μας αλλά και την στάση της τοπικής αντιπολίτευσης που στήριξαν την εν λόγω προσπάθεια χωρίς να την υποθάλπουν. 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο καθένας έχει τους δικούς του τρόπους επίτευξης ενός στόχου, όπως επίσης και την δική του άποψη.

Παρακάτω όσα θα αναγραφούν δεν έχουν σκοπό την κακοπροαίρετη κριτική, ούτε αποτελούν προσπάθεια να μειωθεί το έργο του Δήμου μας. Σκοπός μας είναι να προτείνουμε κάποια πράγματα τα οποία "πιστεύουμε" ότι θα βοηθήσουν (που ενδεχομένως να μην το κάνουν).

Η επιτυχία μιας προσπάθειας κρίνεται εκ του αποτελέσματος, το οποίο αποτέλεσμα δεν είναι ενθαρρυντικό, μπορεί η οικονομική κατάσταση της χώρας  να επηρεάζει κατά πολύ αλλά αυτό είναι γενικό. Παρόλα αυτά σε άλλες περιοχές της χώρας υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Στον Δήμο μας πλην ορισμένων εξαιρέσεων (που αν το ψάξει κάποιος λίγο βαθύτερα θα βρει επαφές με τους διοικούντες τον τόπο) δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική προώθηση των επιχειρήσεων, που όλο λιγοστεύουν.

Έτσι, με γνώμονα τα παραπάνω θα αναφέρουμε - προτείνουμε κάποια πράγματα. 

Πρέπει να πάψει η εμμονή στα πρόσωπα που παρουσιάζουν το περίπτερο του Δήμου, άσχετα εάν είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους ή όχι δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να μπορούν να "πουλήσουν τα προϊόντα" και όχι καλές εντυπώσεις για το περίπτερο, αυτήν είναι αλώστε η ουσία και ο λόγος ύπαρξής του.
.
Ο διαμοιρασμός φυλλαδίων είναι απαραίτητος, ναι φυσικά, αλλά για να δούμε και την πραγματικότητα, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με το να βάζαμε ένα "παιδί" να μοιράσει τα φυλλάδια να γλυτώσουμε και τα περιττά έξοδα. Αναλογιστείτε ότι και στην SEREXPO αλλά ειδικά στην ΔΕΘ υπήρχαν εκατοντάδες φυλλάδια από διάφορα περίπτερα. Ποιος άραγε έκατσε να διαβάσει όλα αυτά τα φυλλάδια; Λογικά λίγοι για να μην πούμε κανένας, Ακόμη και οι συνδημότες μας είναι σίγουρο ότι δεν διαβάσαν όλα τα φυλλάδια του περιπτέρου του Δήμου μας για να μην πούμε ότι ούτε ο Δήμαρχός μας αλλά ούτε και η τοπική αντιπολίτευση, δεν διάβασαν όλα τα φυλλάδια του περιπτέρου μας. 
Οπότε κατά την άποψη μας τα φυλλάδια είναι ένα βοηθητικό μέσο και όχι το όργανο παρουσίασης μια επιχείρησης.  Κατά την γνώμη μας αναγκαιεί μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού στο περίπτερο που θα κάνει την παρουσίαση.

Να περάσουμε και στα προϊόντα που παρουσιάστηκαν, όπως μπορείτε να δείτε υπάρχει ένα ράφι με 10-15 βαζάκια από διάφορους επιχειρηματίες. Πραγματικά ποιος πιστεύει ότι αυτήν η εικόνα θα έκανε τον οποιονδήποτε να ενδιαφερθεί σοβαρά για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις αυτές που τα παράγουν; 
Η εικόνα θυμίζει μπακάλικο σε χωριό του '70 με το τυρί της προβατίνας του γείτονα και όχι προϊόντα που προέρχονται από σοβαρές επιχειρήσεις. Δεν πιστεύουμε ότι θα έδινε κάποιος σημασία σε κάποια επιχείρηση από αυτές, οι επισκέπτες βλέπανε τα προϊόντα, λέγαν ένα "αα αυτά είναι από το Σιδηρόκαστρο" και εντελώς τυπικά άκουγαν το εκάστοτε όνομα. Σε καμιά περίπτωση δεν λέμε ότι αυτό γίνεται μόνο στον Δήμο μας, απεναντίας κάπως έτσι ήταν και τα άλλα περίπτερα, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. 
Θα μπορούσαμε να προτείνουμε πολλά πράγματα πάνω σε αυτό συγκεκριμένα αλλά πιστεύουμε ότι φαντασία υπάρχει και στους άρχοντες του τόπου. οπότε ας την βάλουν να δουλέψει. 

Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να μεταφερθούν και τα "γενικά προϊόντα" του Δήμου πέραν από τα φυλλάδια σε αυτά τα περίπτερα, θα πρέπει να "μεταφερθούν" εκεί το Ρούπελ, τα ζεστά νερά, τα αγκυλοθήρια και οι μαστόδοντες της Θερμοπηγής κτλπ.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει και οι απλοί πολίτες του Δήμου μας να έχουν πρόσβαση στα περίπτερα του Δήμου μας και όχι μόνο πρόσβαση αλλά να αποτελέσουν τον κορμό που θα κάνει τους άλλους επισκέπτες να δώσουν μεγαλύτερη σημασία.

Στην Ελλάδα είναι εύκολο να λες πολλά αλλά στην υλοποίηση να μην μπορείς να κάνεις τίποτα, ευτυχώς για εμάς δεν είμαστε αυτοί που υλοποιούν τις όποιες προτάσεις, παρά μόνο τις κάνουμε. Όπως και να χει όσο έχουμε το δικαίωμα να λέμε την άποψή μας θα το κάνουμε, τελικά είναι από τα λίγα πράγματα που μας έχουν αφήσει οι δανειστές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου