Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Λεβέντης N. Στέργιος

Ο Στέργιος Λεβέντης γεννήθηκε το 1962 στο Σιδηρόκαστρο. Είναι πτυχιούχος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Α.Π.Θ. από το οποίο απεφοίτησε το 1987. Εργάστηκε ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός στους Νομούς Δράμας, Φθιώτιδας, Λάρισας και Αχαΐας. Το 1995 διορίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Πετριτσίου. Είναι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Παναγιωτάκου και έχουν τρεις κόρες. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινά, είναι μέλος διαφόρων συλλόγων και συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με τα σχολεία στα οποία υπηρετεί.

Συγγραφική δραστηριότητα

1. «Το Δημοτικό Σχολείο Ν. Πετριτσίου στο Διάβα του Χρόνου». (2005)

2. « Η Εκπαίδευση στο Βαμβακόφυτο Σερρών 1894 - 2010» (2010)

3. "ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"

Δραστηριότητες

1. Υπεύθυνος έκδοσης σχολικών εφημερίδων από το 2000. Στο Πετρίτσι με την εφημερίδα «Μαθητόκοσμος» (2000-08), στο Βαμβακόφυτο με την «Μαθητική Πένα» ( 2008 - ) και στο Χαροπό με «Τα Χαρωπάκια» ( 2008 - ).

2. Εισηγητής στο συνέδριο του Α.Π.Θ. με θέμα «Τα Σχολεία της Μακεδονίας μέχρι το 1940».

3. Διοργανωτής ημερίδων για γονείς και εκπαιδευτικούς του 4ου Γραφείου Π.Ε με θέμα «Α΄ Βοήθειες στο Σχολείο και στο Σπίτι» στο Σιδηρόκαστρο, Ν. Πετρίτσι, Χαροπό και Βαμβακόφυτο.

4. Από τους κύριους συντελεστές της δημιουργίας και καθιέρωσης στην επαρχία Σιντικής των Αθλητικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με την επωνυμία «Σίντεια», όπου συμμετέχει με τα σχολεία του με παραδοσιακούς χορούς.

5. Συμμετοχή των παραπάνω σχολείων σε Νομαρχιακό επίπεδο με παραδοσιακούς χορούς στις μαθητικές εκδηλώσεις «Μαθητόκοσμος» στη πόλη των Σερρών.

6. Υπεύθυνος παραγωγής 3 μουσικών cd. Δύο σχολικών, με τίτλο « Μουσικοί Ιχνηλάτες» στο Ν. Πετρίτσι, «Μουσική Ανθολογία» στο Βαμβακόφυτο και ενός με παραδοσιακά τραγούδια.

7. Αποδέκτης 2 τιμητικών πλακετών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πετριτσίου για τη προσφορά του (2004 και 2008).

8. Αποδέκτης τιμητικής πλακέτας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου καθώς και από την τοπική Κοινότητα Βαμβακοφύτου.

9. Αποδέκτης συγχαρητήριας επιστολής από τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής για το διδακτικό του έργο.

10. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος για 4 χρόνια του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου με πληθώρα εκδηλώσεων, λαογραφικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Ελβετία, Αυστρία, Κύπρο).

11. Ιδρυτής και υπεύθυνος Τράπεζας Αίματος.

12. Εμπνευστής και βασικός συντελεστής της πρόσκλησης και φιλοξενίας απόρων ομογενών παιδιών από τη Βόρειο Ήπειρο στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σιδ/στρου, όπως και της φιλοξενίας εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων από Αυστρία και Κύπρο.

13. Αποδέκτης συγχαρητήριας επιστολής από το Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, κ.κ. Μακάριο, για τις δραστηριότητές του.

14. Ιδρυτής Πολιτιστικού Λαογραφικού Μουσείου στο Σιδηρόκαστρο με σημαντική προσέλευση επισκεπτών (σχολεία, ιδιώτες, σύλλογοι).

15. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Φίλων της Σπηλαιολογίας και Οικολογίας».

16. Επίτιμο μέλος της προσφυγικής Κοινότητας «Μαρί Κύπρου» καθώς και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου