Σκάλες που θα οδηγούν στο κάστρο Σιδηροκάστρου.

 

Το εύκολο είναι να κατακρίνεις και να καυτηριάζεις τα κακός κείμενα του τόπου. Το δύσκολο είναι να κάνεις σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις που θα βοηθήσουν τον τόπο μας.
Κατά καιρούς ακούμε διάφορες προτάσεις στο πλαίσιο του "δεν ξερω τι μου γίνεται και θέλω να εντυπωσιάσω τον κόσμο". 
Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή μας, αλλά όλα έχουν ένα κόστος το οποίο ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει και οι διάφοροι επενδυτές δεν επενδύουν σε πόλεις με λίγους τουρίστες όπως το Σιδηρόκαστρο . 
Σε διάφορες περιοχές της χώρας ανα διαστήματα γίνονται κάποιες ενέργειες αλλά είναι μεμονωμένα περιστατικά. 
Αν ήταν όλα απλά και εύκολα όπως τα λεν κάποιοι τότε γιατι να μην κάναμε μια βάση για UFO ή τεχνητούς καταρράκτες τύπου Νιαγάρα, με ιπτάμενα μεταφορικά μέσα για ξενάγηση  
Επίσης διάφορες ενέργειες και προσπάθειες που έγιναν με σημαία το καλό του τόπου είχαν μοναδικό σκοπό το προσωπικό κέρδος μερικών και της παρέας τους (αυτό το θέμα θα το αναπτύξουμε εκτενέστερα σε άλλη ανάρτηση).
Εμείς έχουμε να προτείνουμε κάτι υλοποιήσιμο χωρίς σχετικά μεγάλο κόστος. Ανα καιρούς ακούγαμε για ένα τελεφερίκ που θα ανέβαζε τον κόσμο στο κάστρο του Σιδηροκάστρου. Το κόστος κατασκευής κάτι τέτοιου ήταν και είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα τόσα χρόνια να μην είναι εφικτό να υλοποιηθεί. Αντ' αυτού θα μπορούσαν να γίνουν σκάλες που θα οδηγούν με ασφάλεια τους επισκέπτες στο κάστρο, όπου απαιτείτε θα μπορούσαν να έχουν προστατευτικά καλύμματα οροφής όπως επίσης διάφορα πραγματάκια που θα κάναν ευχάριστη την διαδρομή. Γύρο από τον χώρο εκκίνησης της σκάλας θα μπορούσαν να γίνουν διάφορα μαγαζάκια με σουβενίρ καφέ διατροφή κτλπ.(υπάρχουν αρκετά εγκαταλειμμένα κτίσματα στον χώρο). Έτσι δεν θα υπήρχε ανάγκη κατασκευής κοινοτικού περιπτέρου πάνω στο Ισάρι μιας και η Εφορία Αρχαιοτήτων δεν παρέχει σχετική άδεια.

Οι εντυπωσιακότερες σκάλες σε φυσικά τοπία στον κόσμο!Μια είναι στην Ελλάδα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος