Κλοπές δημόσιου υλικού, ένα μεγάλο πρόβλημα της τελευταίας δεκαετίας στην περιοχή μας.

Στην δεκαετία που διανύουμε αλλά και την προηγούμενη υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τις κλοπές δημόσιου υλικού.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το πρόβλημα ντύνεται και δημιουργεί διάφορες δυσλειτουργίες.

Οι κλοπές περιέχουν από σχάρες αποχετεύσεως έως μετασχηματιστές ηλεκτρικού ρεύματος. 

Οι δράστες δίχως να ενδιαφέρονται για τις συνέπιες, όχι μόνο των ίδιων αλλά για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν σε όλη την περιοχή, κλέβουν τα υλικά και τα πουλάν.

Πέραν των προβλημάτων που δημιουργούνται, για την επισκευή πολλές φορές απαιτούνται μεγάλα ποσά τα οποία πλερώνουμε με τους φόρους μας,

Πριν λίγες μέρες οι «κυνηγοί χαλκού» έδρασαν στις περιοχές Καμαρωτού και Στρυμονοχωρίου ξηλώνοντας του μετασχηματιστές και προκαλώντας προβλήματα στην υδροδότηση των περιοχών.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σιντικής είχε ανακοινώνει τη διακοπή υδροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες Στρυμονοχωρίου και Καμαρωτού, λόγω κλοπής καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ των αντλιοστασίων

Η προσπάθεια της αστυνομίας η οποία ομολογουμένως είναι συμπαντική, με περίπολά και ενέδρες. δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα.. 

Επίσης, η νομοθεσία δεν βοηθάει σε αυτό το κομμάτι δεν βοηθάει ιδιαιτέρα μιας και ακόμη κι αν συλληφθεί κάποιος για κλοπή, αφήνετε ελεύθερος , ενώ οι συνέπιες δεν είναι αποτρεπτικές, πράγμα που κάνει τους δράστες να μην το πολυσκεφτούν προβαίνοντας σε τέτοιου είδους κλοπές.

Αφενός θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για αυτό το χρόνιο πρόβλημα, αφετέρου ο κόσμος θα πρέπει να δείξει κατανόηση στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για επιδιόρθωση όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος