Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Σχετικά με την βάση δεδομένων που χτίζουμε εδώ και 10 χρόνια

Κάποιες φορές αναρτούμε φωτογραφικό υλικό Βουλγάρων και άλλων κατα τους βαλκανικούς, τον πρώτο τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κτλπ. 
Δεν θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα μια φωτογραφία των Βουλγάρων αλλά υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.
Μια ιστορία λέει πως σε μια κοινότητα της Αμερικής πριν λίγα χρόνια υπήρξε μια διαμάχη για ένα άγαλμα. Ο άνθρωπος που απεικόνιζε το άγαλμα ήταν ένας τοπικός ιστορικός ηγέτης, αλλά είχε διαπράξει πολλά ρατσιστικά εγκλήματα κατά των μαύρων της κοινότητας. Οι μαύροι κάτοικοι της κοινότητας κατέφυγαν σε διαδηλώσεις για να απομακρυνθεί αυτό το άγαλμα, ενώ οι λευκοί κάτοικοι κατέφυγαν σε διαδηλώσεις για να παραμείνει.
Κι ενώ οι διαδηλώσεις κορυφώνονταν και δεν υπήρχε διέξοδο, η τοποθέτηση του ηλικιωμένου μαύρου ιερέα της κοινότητάς έδωσε μια άλλη οπτική. Με σθένος και με ζήλο υπεραμύνθηκε την παραμονή του αγάλματος στην θέση του, λέγοντας ότι "εγώ δεν θα ζήσω για πάντα, δεν θα μπορώ να σας λέω τα δεινά που πέρασαν οι μαύροι κάτοικοι της κοινότητας μας, αυτό το άγαλμα θα είναι πάντα εδώ για να σας το λέει.
Πολλές φορές δεν είναι για μας το καλύτερο το να ανεβάζουμε υλικό που αφορά εχθρούς μας αλλά με βάση την παραπάνω οπτική την οποία ενστερνιζόμαστε, συμπεριλαμβάνουμε όλο το υλικό που βρίσκουμε και αφορά τον τόπο μας. 
Η βάση δεδομένων που χτίζουμε εδώ και μια δεκαετία θα είναι εδώ ακόμη κι όταν εμείς δεν ζούμε για να θυμίζει και να ενημερώνει τον κόσμο για τα καλά αλλά και τα δεινά του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου