Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Η πείνα στον Κόσμο δεν οφείλεται στον ψεύτικο υπερπληθυσμό.

 
Η πείνα στον Κόσμο δεν οφείλεται στον ψεύτικο υπερπληθυσμό. Αν πάρεις όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, βιομηχανικές περιοχές κι εγκαταστάσεις του κόσμου - ό,τι έχει χτίσει ο άνθρωπος τελοσπάντων - και τα βάλεις ΟΛΑ ΜΑΖΙ μαζεμένα σε ένα μέρος, πιάνουν μία έκταση περίπου ίση με το 1% (ΝΑΙ, ΕΝΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΜΟΝΟ) της συνολικής έκτασης *της ξηράς* του πλανήτη, δηλαδή περίπου 14 φορές η Ελλάδα (!) ή - αν προτιμάτε - σαν 80κάτι Πελοπόννησοι.
Όμως για την *καλλιέργεια* της τροφής (και φαντάζομαι και φυτών για άλλες χρήσεις όπως πχ βαμβάκι; ) που προορίζεται ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, χρησιμοποιείται συνολικά περίπου το 7πλάσιο, δηλαδή μία έκταση περίπου ίση με το 1/3 της Αφρικής ή αλλιώς σαν μία ολόκληρη Ευρώπη (και κάτι)!
ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟ ΑΠ'ΟΛΑ... Για την κτηνοτροφία και μόνο (βοσκοτόπια, μονάδες, κλπ) υπολογίζοντας και τις καλλιέργειες για την τροφή αυτών των ζώων που εκτρέφουμε πχ για το κρέας και τα γαλακτοκομικά (γιατί κάτι πρέπει να τρώνε μέχρι μεγαλώσουν και να σφαχτούν/θανατωθούν!) χρησιμοποιείται συνολικά ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ (περίπου το 27% της συνολικής έκτασης ξηράς της γης) δηλαδή σαν να λέμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Αμερικανική ήπειρος - βόρεια, κεντρική και νότια!
Δηλαδή ενώ κατοικούμε στο 1% της έκτασης της ξηράς, εκμεταλλευόμαστε αυτή τη στιγμή για την πάρτη μας περίπου το 1/3 (!), της *συνολικής* έκτασης ξηράς της γης. Αυτό το βρίσκω μία αδιανόητη υπερβολή, ειδικά αν σκεφτούμε ότι λίγο πάνω από το 15% των ανθρώπων πάνω στη Γη υποσιτίζονται! Κι ότι πολλές από αυτές τις εκτάσεις που με το έτσι θέλω δεσμεύσαμε και τροποποιήσαμε για τις δικές μας ανάγκες, ήταν το σπίτι τόσων άλλων πλασμάτων!
Εν τω μεταξύ, μην πέσετε στην παγίδα να πιστέψετε ότι το πρόβλημα είναι πως "παραείμαστε πολλοί" ή ότι οι πόροι και το φαγητό δεν φτάνουν για να χορτάσουμε ΚΑΙ τα σχεδόν 8 δισεκατομμύρια άτομα που υπάρχουμε στη Γη. Αυτό θα ήταν μια χαρά εφικτό αν γινόταν μία καλύτερη, πιο συντονισμένη και υπεύθυνη διαχείριση εκτάσεων και πόρων, με συνείδηση του ότι είμαστε κομμάτι αυτού του κόσμου, όχι κάτι έξω ή "πάνω" από αυτόν. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που μιλάμε το "πρόβλημα" δεν είναι ο αριθμός των ατόμων, αλλά η απερίσκεπτη διαχείριση.
Αν θέλετε να διαβάσετε αναλυτικά την συγκεκριμένη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα αυτά, τσεκάρετε εδώ ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου