Osso Buco (Οσομπούκο) Μάθε τι είναι, από ποιο κρέας

Οσομπούκο! Μήπως αναρωτιέσαι συχνά τι είναι το Osso buco ή πιο απλά το Οσομπούκο; Σου έχω την λύση για να σταματήσεις να μπερδεύεσαι και να ξέρεις τι παίρνεις!

Οσομπούκο τι είναι;
Πάμε να μάθουμε ότι χρειάζεται για το Osso buco!

Το Οσομπούκο (μιλανέζικα: òss bus, προφέρεται οζμπύς) είναι μια ξεχωριστή σπεσιαλιτέ της Λομβαρδίας. Συνήθως το Osso buco είναι το κοκκινιστό μοσχαρίσιο μπούτι που συνοδεύεται από λαχανικά, λευκό κρασί για το σβήσιμο και ζωμό βοδινού!

Το Οσομπούκο, πολύ συχνά γαρνιρίζεται με γκρεμολάτα και σχεδόν πάντα συνοδεύεται με ριζότο μιλανέζε. Βέβαια, αυτό δεν είναι απαραίτητο, μπορείς να το συνοδεύσεις με ό,τι σου αρέσει. Ούτως η άλλως το συνοδευτικό τουOsso buco διαφέρει βάσει των τοπικών ιδιομορφιών.

Το χαρακτηριστικό του Osso buco είναι ο μυελός στην τρύπα του οστού, σίγουρα θα έχεις ακούσει για την νοστιμιά του και τις ιδιότητες που σου προσφέρει! Ο μυελός στην τρύπα του οστού είναι ένα πολύτιμο έδεσμα.
Η συνταγή για το μοσχαρίσιο οσομπούκο είναι πάνω κάτω ίδια ωστόσο υπάρχουν κάποιες επιπλέον “σύγχρονες” συνταγές που περιέχουν για παράδειγμα ντομάτες που η κλασική δεν περιλαμβάνει. Η κλασική, παλαιότερη και για μένα η πιο νόστιμη συνταγή για Osso buco είναι με λευκή σάλτσα, κανέλα, δάφνη και γκρεμολάτα.

Φυσικά, δεν θέλω να αδικήσω και την πιο σύγχρονη συνταγή που είναι αρκετά δημοφιλής και αγαπημένη, το οσομπούκο με ντομάτα, καρότα, σέλινο και κρεμμύδια!

Αυτό που πρέπει να ξέρεις για το Osso buco είναι ότι συνήθως το κρέας είναι μοσχαρίσιο, φυσικά υπάρχουν και άλλοι τύπου κρέατος αλλά το πιο νόστιμο είναι το μοσχάρι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος