Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Αγριογούρουνο στη γάστρα με πάτατες

Υλικά 
2 κιλά αγριογούρουνο
5-6 μέτριες πατάτες
1 κούπα κρασί κόκκινο
1/2 κούπα λάδι
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
3 δαφνόφυλλα
Μπαχάρι
Θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 λίτρο γάλα
2 κεσεδάκια γιαούρτι
Το γάλα και το γιαούρτι θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τη μαρινάδα μας…

Εκτέλεση
Αραιώνετε το γιαούρτι στο γάλα από την προηγούμενη μέρα και τοποθετείτε το κρέας για να μαριναριστεί. Φυσικά, το αφήνετε στο ψυγείο.Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα μέσα στα υλικά της μαρινάδας (γάλα αραιωμένο με γιαούρτι). Διατηρούμε στο ψυγείο.
Στον πάτο της γάστρας τοποθετούμε το μαριναρισμένο αγριογούρουνο, το οποίο αφού αλατοπιπερώσετε καλά και βάλετε μερικά κλωναράκια θυμάρι, προσθέτετε το λάδι και το κόκκινο κρασί, καθώς και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τελευταία αφήνετε την προσθήκη της σάλτσας ντομάτας.
Προσοχή! Τις πατέτες θα τις προσθέσετε αφού αφήσετε το αγριογούρουνο να πάρει την πρώτη δόση ψησίματος στους 100 βαθμούς για 50 λεπτά.
Στη συνέχεια πρέπει να προσθέσετε τις πατάτες και να αφήσετε για ακόμη μια ώρα με κλειστό το καπάκι να ψηθεί για ακόμη μια ώρα. Φυσικά, πρέπει να παρακολουθείτε τα υγρά του φαγητού κι αν χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον μισή κούπα κρασί και ένα ποτήρι νερό.
Αφήνετε με κλειστό καπάκι για μισή ακόμη ώρα στους 200 βαθμούς και τέλος, άλλο ένα μισάωρο με ανοικτό καπάκι στους 200 βαθμούς για να ροδίσει.
Καλή σας απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου