Η παλαιότερη γέφυρα στην Ευρώπη, που χρησιμοποιείται ακόμα


Η Γέφυρα του Αρκαδικού, ή Γέφυρα Καζάρμα, μια μυκηναϊκή γέφυρα που βρίσκεται στην Πελοπόννησο της Ελλάδας χτίστηκε τουλάχιστον πριν από 3.000 χρόνια. Η παλαιότερη γέφυρα στην Ευρώπη, που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.
Στον Νομό Σερρών και συγκεκριμένα, κοντινή απόσταση από τον Σταθμό Αγγίστας Σερρών και μέσα σ’ ένα πανέμορφο καταπράσινο περιβάλλον βρίσκεται η παραδοσιακή πέτρινη γέφυρα του Αγγίτη.
Το γεφύρι είναι χτισμένο σε διαφορετικές περιόδους.

Ένα ζωντανό αρχαίο μνημείο που «χαράχτηκε» αρχικά στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αξιοποιήθηκε αργότερα στην κυριαρχία των Ρωμαίων μέχρι και την Οθωμανική περίοδο.

Στην πρώτη φάση κατασκευής, το δομικό υλικό ήταν από πελεκητούς πωρόλιθους συνδεδεμένους με ισχυρό ασβεστοκονίαμα. Υλικό που μοιάζει με το υλικό δόμησης του πλησιέστερου Μακεδονικού Τάφου Β’ εντός του χωριού (βρίσκεται σε απόσταση 600 μ. περίπου).

Στην Σιντική, οι μάχες κατέστρεψαν τις γέφυρες και τα γεφύρια. Όσα γλύτωσαν βρήκαν απέναντι τους τις αποφάσεις της Δημοτικής αρχής ΄πως στην περίπτωση της κατεδάφισης του φημισμένου γεφυριού του Σιδηροκάστρου.  Αλλά και την αδιαφορία για όσα έχουν απομείνει στον Δήμο που κοντεύουν να πέσουν


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος