Αγριογούρουνο κοκκινιστό με σκιουφιχτά

 Συνταγές - Τελευταίες αναρτήσεις
Υλικά
 (9-10 μερίδες)
2 κιλά αγριογούρουνο
Μαρινάδα:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
Δάφνη, μπαχάρι, σπόρια πιπέρι
1 μεγάλο καρότο

Για το μαγείρεμα :
2 καρότα
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
5-6 λιαστές ντομάτες
1 φλ. σάλτσα ντομάτα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Κανέλα, μπαχάρι, κύμινο, πάπρικα, κουρκουμά
2 κ.σ. κορν φλάουερ
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. νερό
Για τα σκιουφιχτά:
Σκιουφιχτά
Αλάτι
Σάλτσα από το αγριογούρουνο

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ που να χωράει με άνεση το κρέας, έβαλα το αγριογούρουνο με τα υλικά της μαρινάδας και όσο νερό χρειαστεί για να καλυφτεί εντελώς. Έκλεισα το μπολ και το άφησα στο ψυγείο για μιάμιση μέρα (δε χρειάζεται τόσο, αλλά τουλάχιστον 12 ώρες).

Για το μαγείρεμα: έκοψα τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ροδέλες, τις λιαστές ντομάτες και τα σκόρδα σε φετάκια. Τα έβαλα όλα στην κατσαρόλα.

Έβαλα από πάνω το κρέας. Έριξα τα μπαχαρικά. 
Πρόσθεσα από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ και το νερό. Έβαλα και το κορν φλάουερ και ανακάτεψα λιγάκι τη σάλτσα με τα λαχανικά από κάτω.

Άναψα την κατσαρόλα και την σκέπασα. Μετά από κάνα τρίωρο το άνοιξα και γύρισα το κρέας και ανακάτεψα μια ακόμα. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμο όταν το κρέας είναι τόσο μαλακό που διαλύεται με ένα πιρούνι και ξεκολλάει από το κόκκαλο (που τυχόν έχει το κομμάτι).

Παρότι δεν είχε πολλά υγρά, η σάλτσα έφτασε να γεμίσει το σκεύος. Κάτι από τα λαχανικά, κάτι από το κρέας και το λίπος του, είχα σάλτσα μπόλικη. Έβγαλα το κρέας και το άφησα στην άκρη να κρυώσει λίγο. Άφησα και τη σάλτσα μέσα στο σκεύος να κρυώσει εντελώς.
Όσο το κρέας ήταν ζεστό ακόμα, το διέλυσα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Αφαίρεσα όλο το λίπος και κράτησα το καθαρό κρεατάκι.

Όταν η σάλτσα κρύωσε, αφαίρεσα κάμποσο από το λίπος (που στο μεταξύ είχε ανέβει στην επιφάνεια). Έβαλα όλη την υπόλοιπη στο μπλέντερ για να λιώσουν τα λαχανικά και να γίνει μια πηχτή και νόστιμη λεία σάλτσα.

Τώρα έχουμε έτοιμο το κρέας και τη σάλτσα και στην πραγματικότητα μπορούμε να το σερβίρουμε ποικιλοτρόπως. Με ρύζι, με μακαρόνια, με πουρέ, με πατατούλες τηγανητές... Εγώ το μισό το σέρβιρα με ρύζι (τη μια μέρα) και το υπόλοιπο το έκανα με σκιουφιχτά (άλλη μέρα). Κατά γενική ομολογία, με τα σκιουφιχτά έγινε τέλειο.

Για τα σκιουφιχτά: είχα πλέον τη μισή ποσότητα κρέατος οπότε έβαλα γύρω στα 600 γρ σκιουφιχτά. Αν βάλετε παραπάνω, αλλάξτε τις ποσότητες. Έβαλα σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και 1 φλ. από τη σάλτσα να βράσουν, με λίγο αλάτι (γιατί έχει και η σάλτσα). Μόλις έβρασε πρόσθεσα τα σκιουφιχτά και τα άφησα μέχρι να γίνουν, ανακατεύοντας διαρκώς.
Ο στόχος είναι να βράσουν τα ζυμαρικά και να πιούνε όλο το ζωμό, να μη τα σουρώσουμε (γι αυτό και έβαλα τόσο λίγο νερό).

Όταν έγιναν τα ζυμαρικά πρόσθεσα μέσα στην κατσαρόλα το αγριογούρουνο και κάμποση από τη σάλτσα που είχα, μέχρι να είμαι ευχαριστημένη από την όψη του φαγητού.

Σέρβιρα με μπόλικη μυζήθρα και μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Τραγωδία στo Χαρωπό, νεκρό μωράκι 8 μηνών.

Η καταπράσινη Καστανούσσα το 2024 : Το χωριό που θυμίζει ενα τεράστιο γκαζόν με βίλες

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος