Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Καθαρισμός της Λίμνης Κερκίνης και θέσεις για εργασία

Η Κερκίνη είναι μια τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1932 με τη δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα. Το 1982, λόγω της μείωσης της χωρητικότητας της λίμνης εξαιτίας των φερτών υλών από τον Στρυμόνα, κατασκευάστηκε νέο φράγμα. Η έκταση της λίμνης ποικίλλει από 54.250 έως 72.110 στρέμματα ανάλογα με την εποχή.

Τα ατέλειωτα σκουπίδια που μαζεύονται από τους παραπόταμους του Στρυμόνα αλλά και την ρίψη σκουπιδιών από κατοίκους της περιοχής στην Λίμνη είναι ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και δεκαετίες.

Πολλές φορές έχουμε συναντήσει περιοχές της λίμνης σε απελπιστική κατάσταση. 

Ανα χρονικά διαστήματα διοργανώνονται εθελοντικοί καθαρισμοί  από διάφορους φορείς. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι λύση σε καμία περίπτωση.

Για να είναι καθαρή η λίμνη πρέπει να βρεθεί άλλη λύση, χωρίς να βασιζόμαστε μόνο στην δωρεάν εθελοντική εργασία. 

Απαιτείται να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα κάνουν αυτήν την εργασία σε μόνιμη βάση, δηλαδή, υπάλληλοι που πρώτον θα καθαρίζουν την λίμνη, αλλά και υπάλληλοι οι οποίοι θα αστυνομεύουν τις περιοχές της λίμνης για να αποφύγουμε τους επιπόλαιους που την βρομίζουν. 

Κάθε εθελοντική δράση από εκεί και πέρα θα είναι για τον καλλωπισμό και όχι για καθάρισμα.

Πέραν της καθαρής λίμνης, έτσι θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για αρκετούς συμπολίτες μας.

Αν κάποιος τώρα σκεφτεί  πως δεν υπάρχουν λεφτά, έχουμε να πούμε πως υπάρχουν διάφορες θέσεις εργασίας στην χώρα πολύ πιο ασήμαντες μπροστά σε μια καθαρή λίμνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου