Αποκαταστάθηκε η οδική επικοινωνία μεταξύ Σιδηροκάστρου και Νέου Πετριτσίου, 16 Ιουνίου 1976

Στις 16 Ιουνίου του 1976, αποκαταστάθηκε η οδική επικοινωνία μεταξύ Σιδηροκάστρου και Νέου Πετριτσίου δια της χρησιμοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής επί του Στρυμόνα και σαν οδικής.

Για την αποκατάσταση της οδικής συγκοινωνίας εργάστηκαν εντατικά άνδρες του μηχανικού της 6ης μεραρχίας, οι οποίοι μέσα σε ένα διήμερο έστρωσαν τη σιδηροδρομική γέφυρα με ειδικά μαδέρια και διευθέτησαν τις προσβάσεις.

Ως γνωστόν, την προηγούμενη εβδομάδα τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα κατέστρεψαν ένα βάθρο της οδικής γέφυρας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία μεταξύ Σιδηροκάστρου και των χωριών που βρίσκονται στη δυτική όχθη του Στρυμόνα. Επί τόπου μετέβησαν ο υπουργός βορείου Ελλάδος κ. Μάρας, μαζί με τους διοικητές της στρατιωτικής περιοχής, των Β΄ και Γ΄ Σωμάτων Στρατού, και αποφάσισαν τη χρησιμοποίηση της σιδηροδρομικής γέφυρας και σαν οδικής μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών στη καταστραφείσα γέφυρα.

Στη φωτογραφία φαίνονται άνδρες του μηχανικού της 6ης μεραρχίας κατά τις εργασίες στρώσης της σιδηροδρομικής γέφυρας.

Στις 8 Ιουνίου του 1962, ο ποταμός Στρυμόνας "κατέβασε" μεγάλες ποσότητες νερού. Η γέφυρα του Στρυμόνα στην περιοχή Νέου Πετριτσίου, η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1965-68, παρουσίασε σημεία καθίζησης και καταστροφής. Το δυτικό πόδι του πέμπτου άτρου της γέφυρας παρουσίασε κάθετη κατάρρευση κατά 50 μέτρα, ενώ το συνολικό μήκος της γέφυρας ήταν 250 μέτρα.

Σχετικά άρθρα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος