Νικόλαος Ιντζές

Ο Νικόλαος Ιντζές του Χαραλάμπους και της Ευδοκίας, ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Διετέλεσε βουλευτής Σερρών. Γεννήθηκε το 1920 στο Μεταλλείο του Λευκού Όρους του Πόντου. Το 1922, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στο Στρυμονοχώρι. Σπούδασε Νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα. Ήταν παντρεμένος με την Ιωάννα Ιντζέ και απέκτησαν έναν γιο, το Χαράλαμπο.
Πολιτική σταδιοδρομία
Ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής το 1950 με την ΕΠΕΚ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Σερρών με την ΕΠΕΚ το 1951, στη συνέχεια με τη Φιλελεύθερη Δημοκρατική Ένωση (ΦΙ.Δ.Ε.) το 1956, το Κόμμα Φιλελευθέρων το 1958 και με την Ένωση Κέντρου το 1961.

Απεβίωσε από καρκίνο στην Αθήνα σε ηλικία 43 ετών το 1963. Η κηδεία του έγινε από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών στις 7 Οκτωβρίου και την παρακολούθησαν ο αρχηγός της Ένωσης Κέντρου, Γεώργιος Παπανδρέου, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και άλλοι. Ο αδερφός του, Βασίλειος Ιντζές εξελέγη επίσης βουλευτής Σερρών (είχε μπει τιμητικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη θέση του αποβιώσαντα αδερφού του) με την Ένωση Κέντρου και αργότερα με το ΠΑΣΟΚ.

Πέθανε σε ηλικία 43 ετών τον Οκτώβριο του 1963.




Εφημερίδα Μακεδονία Φύλλο: 8/10/1963, Σελίδα: 1 και 11

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιαγιά στην Καππαδοκία τραγουδά Ελληνικό παραδοσιακό (Βίντεο)

Το νέο σύγχρονο μηχάνημα συγκομιδής ελιάς έφτασε και στις Σέρρες

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο, 1 Απριλίου 334 π.Χ.

Νέα

Φωτογραφία της ημέρας

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πρόσωπα

Καταστήματα

Συνταγές

Χθεσημεραυριο

Μουσικές Επιλογές: Bουτιά στο παρελθόν

Ιστορίες

Τσιμεριτας

Ο χαζός του χωριού

Κλινικός Ψυχρολόγος