Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

125.000 ευρώ καλείτε να πληρώσει ο Δήμος Σιντικής για την πρώην κοινωφελούς επιχείρηση του δήμου Νέου Πετριτσίου

Δυστυχώς ο Δήμος Σιντικής βρίσκετε στην απέναντι σε ένα ακόμη χρέος για το οποίο δεν είναι υπεύθυνος, καλείτε να πληρώσει το χρέος του "παλιου Δήμου Νέου Πετριτσίου. 

Για άλλη μια φορά ο κ Δήμος είναι αντιμέτωπος χρεών κακόδιαχείρισης των παλιότερων χρόνων. Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε σε ότι αφορά οφειλές από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους που απορροφήθηκαν από τον Καλικρατικό ότι το χρέος θα πρέπει να πληροθεί από τους νέους Δήμους που δημιουργήθηκαν.

Βάση των παραπάνω ο Δήμος Σιντικής θα καταβάλλει για εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές σε εργαζόμενους της πρώην κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Νέου Πετριτσίου το ποσό των 125.000 χιλιάδων ευρώ περίπου. 
Την τελευταία τετραετία λειτουργία του δήμου, δήμαρχος διετέλεσε ο κ. Βαγγέλης Παπάζογλου.

Ο δήμος Πετριτσίου ήταν δήμος του νομού Σερρών που συστάθηκε με το πρόγραμμα Καποδίστριας από τη συνένωση παλαιότερων κοινοτήτων της περιοχής, που αποτέλεσαν στη συνέχεια τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. 

Λειτούργησε την περίοδο 1999 -2010 οπότε και καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον νέο δήμο Σιντικής. Βρισκόταν στο βόρειο τμήμα του νομού. Ο δήμος αποτελούταν από 6 δημοτικά διαμερίσματα και είχε συνολικό πληθυσμό 5.877 κατοίκους. Έδρα του δήμου ήταν το Νέον Πετρίτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου