Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Παράπονα για την εκμετάλλευση των αδέσποτων σκύλων από φιλανθρωπικές οργανώσεις

Παράπονα για την εκμετάλλευση των αδέσποτων σκύλων από φιλανθρωπικές (γιατί μόνο φιλοζωικές δεν είναι, με μόνο σκοπό να βοηθήσουν ανθρώπους να βγάλουν λεφτά) οργανώσεις
Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας κάποιοι επιτήδειοι έχουν βρει τρόπο για να κερδίζουν χρήματα και αυτοπροβολή, μέσω της αγάπης του κόσμου για τα ζωάκια, με επιχορηγήσεις από το κράτος. τους δήμους και δωρεών του απλού κόσμου. 

Σε αρκετές περιπτώσεις αυτοί οι σύλλογοι δεν έχουν καμία σχέση με τον όρο "φιλόζωος", η μόνη ενασχόλησή τους είναι τα σκυλάκια και τίποτα άλλο.

Θα πρέπει πραγματικά να βρεθεί μια λύση για όλες αυτές τις ψυχούλες και η λύση δεν είναι να το αφήσουμε στον εθελοντισμό, αλλά να επέμβει το κράτος. 

Παράπονα για την διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων από εθελοντές και όχι από το κράτος, έχουμε και στον Δήμο μας.

Θα σας αναφέρουμε το πιο χαρακτηριστικό που βρήκαμε στο διαδίκτυο:

Με ποιό δικαίωμα εθελοντές έχουνε αναλάβει την διαχείριση των αδέσποτων στον δήμο Σιντικής??Που είναι οι υπεύθυνοι?Σε ποιά υπηρεσία μπορεί ο καθ ενας ως εθελοντής να "αυτοσχεδιαζει?? Μπορώ να πάω στην πυροσβεστική, σε νοσοκομεία,σε φιλανθρωπικές οργανώσεις να δηλώσω εθελόντρια να αντικαθιστώ τους υπεύθυνους να κάνω ότι θέλω και να μην έχω καμία ευθύνη και έλεγχο??:Εχετε ξεφύγει εντελώς??Να βάλουμε εθελοντή Δήμαρχο και αντιδήμαρχο?Τι άλλο θα δούμε??Ο εθελοντισμός (υπέρτατη ένδειξη προσφοράς)εφαρμόζεται κάτω από την "ομπρέλα " και τις οδηγίες των υπευθύνων οι οποίοι έχουνε την τελική ευθύνη...όχι αυθαίρετα..έχει προυποθέσεις.. το έχετε ξευτιλίσει πια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου