Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που διασπείρουν ΨΕΥΔΕΙΣ φήμες

Αρκετές φορές ακούγονται αλήθειες αλλά πολλές φορές διάφορες φήμες και κουτσομπολιά έχουν την τιμητική τους.
Σε πολλές περιπτώσεις προέρχονται από τα ίδια και τα ίδια άτομα. Όσον αφορά τον Δήμο μας αρκετές φορές ο Δήμαρχος Σιντικής δεν τοποθετήθηκε δημόσια παρά την αγανάκτησή του. Αυτήν την φορά πήρε θέση με μια ανάρτηση στο facebook. 
Στην ανάρτηση του ο Δήμαρχός Σιντικής γράφει : ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που διασπείρουν ΨΕΥΔΕΙΣ φήμες, που κάνουν ΖΗΜΙΑ στον τόπο τους!
Δεν θα σταθούμε στον συγκεκριμένο λόγο και τις συγκεκριμένες φήμες, αλλά θα αναφέρουμε μια γενική κατάσταση που έχει να κάνει με όλη την χώρα και την κοινωνία που ζούμε.
Ο καθένας έχει άποψη, καλά κάνει, ο καθένας εκφράζει την άποψή του και καλά κάνει. Ως εδώ όλα καλά.
Το πρόβλημα είναι άλλο και είναι μεγάλο πρόβλημα και συνηθισμένο πλέον. Η κοινωνία αντιδρά χωρίς καμία σκέψη, ως άβουλα όντα που μέσα στον όχλο είναι έτοιμα να "λιθοβολήσουν" με την παραμικρή υποψία τον οποιονδήποτε, μια κατα τα άλλα χριστιανική κοινωνία. 
Σε κάθε κατηγορία, από τα κανάλια ή το κάθε μέσο που αναφέρει μια κατηγορία προς κάποιον ή κάποιους ο κόσμος δεν ψάχνει εάν όντως είναι ένοχος πραγματικά ο κατηγορούμενος -οι αλλά άμεσα σπεύδει να εκφράσει το μίσος του και το κατα πόσο πρέπει να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος. Αγνοώντας παντελώς την πιθανότητα της αθωότητας. Όσο πιο βαριά η κατηγορία τόσο πιο μεγάλο το ξεσπάθωμα του κόσμου, ο οποίος μπαίνει σε έναν διαγωνισμό μίσους, λες και είναι μαγκιά ή μεγαλύτερο ενδιαφέρον το να ζητήσεις μεγαλύτερη ποινή από τον άλλον (πχ φέρτε την θανατική ποινή στην Ελλάδα κτλπ), Το αν είναι αθώος ο άλλος δεν ενδιαφέρει κανέναν, κατηγορήθηκε τέλος. 
Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μας νοιάζει καν το τι θα πει το δικαστήριο. Να μην έχει σημασία καν το αν το δικαστήριο αθωώσει τον κατηγορούμε γιατί πλέον έχει καταστραφεί η ζωή του και έχει γίνει δακτυλοδεικτούμενος στην κοινωνία. Τι τα θέλουμε τα δικαστήρια; Έχουμε τους δημόσιους δικαστές του ιντερνετ και όχι μόνο να δικάσουν και να βγάλουν ένοχους τους πάντες.
Αυτήν η νοοτροπία δεν είναι απλά ντροπή αλλά και πολύ επικίνδυνη για αθώες ζωές.
Καλό θα ήταν να την αποβάλουμε, ως χώρα και ως τόπος. Κάνοντας ζημιά σε όποιον αθώο γείτονά μας κάνουμε ζημιά στον τόπο μας. Αυτός που λασπολογεί για το συμφέρον είναι σίγουρο ότι για το συμφέρον του θα κάνει τα πάντα...και στην τελική μπορεί αύριο εσύ να είσαι ο αθώος κατηγορούμενος που θα δεχτεί την κατακραυγή, μην το ξεχνάς. Καλό θα είναι να φιλτράρουμε μια κατηγορία πριν την υιοθετήσουμε και ζητήσουμε την θανατική ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου